WFV #120 – Cask 23 Vertikalt


Nu igen! Tobias og Morten sidder i dette afsnit hos det anerkendte vinhus Stags Leap Wine Cellers. Vi har fået lov til at “låne” 3 flasker af deres absolutte topvin, kaldet Cask 23, hhv. årgang 05/06/07.

Producenten Stags Leap Wine Cellers fik virkelig  slået sit navn fast i 1976, hvor de deltog i en smagning, den såkaldte Judgement of Paris. Denne smagning, som sikkert er kendt af mange, var en konkurrence mellem de fasttømrede franske Bordeaux – samt Bourgognevine og de relativt ukendte Amerikanske vine – både røde og hvide. Det der selvfølgelig skulle være en selvfølge, nemlig at de franske vine ville vinde, skete ikke. I stedet gik 1. pladsen for både de røde og de hvide til amerikanerne.

Man har valgt at rive de gamle stokke op, som producerede vindervinen i 73, men de har dog ladet en blok stå, som dengang udmærkede sig og det er blandt andet frugt fra denne blok, som kommer i netop Cask 23. Så ikke alene smager den super lækkert, men den har altså også et aspekt af historie og spænding.

Vi gav vinene hhv.

Cask 23, 2005 – 94 point
Cask 23, 2006 – 94 point
Cask 23, 2007 – 91 point

 

 

 

Vinene forhandles af Wine.dk

Tak til Stag’s Leap for en herlig eftermiddag.

2 tanker om "WFV #120 – Cask 23 Vertikalt"

  1. Super afsnit! Og konge vin!!
    Lækkert at få lov til at smage 3 så store vine på en gang.. !
    Tak til Stags Leap og Wine.dk for at sætte dette glimrende besøg op 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.