Lidt noter

Jeg har i løbet af de sidste 3-4 måneder forsøgt at skrive lidt noter på lidt mere af de vine jeg drikker uden for winefactory video og til smagninger. Lad mig bare være ærlig, det er ikke gået så godt. Men nogen noter er det blevet til og dem får i her. Det er selvfølgelig noter!

Laurent Perrier Grand Siecle Champagne (ca. 700,-)
Smør noter, karklud. En rimeligt ‘let’ champagne. Er bestemt vellavet men en stor skuffelse.
~89 point

Ulysse Collin BdN Champagne (500,-)
Meget æblet, har skrevet “natur”-kedelig. Jeg ved godt selv hvad jeg mener, men det er måske ikke så informativt. Det jeg mener er at den skriger af ingen svovl m.v. og den her er altså på vej til eddike stadie. Smagen er floral og eftersmagen er faktisk ret glimrende.
Jeg havde hørt godt om denne, og set i lyset af at det heller ikke var en helt billig flaske var jeg også ret skuffet her. Jeg synes ikke ilt hjalp den.
~87 point

Jean Vesselle 1996 (ca. 350,-)
Vi har haft smagt den før her på sitet. Duften er relativ frugtig masser af melon noter.
Smagen byder på citrus, en pæn syre. Smager rigtig godt. Eftersmagen er tilgengæld kort og kedelig.
~88 point

Castillo Perelada Ex Ex 7 2007 (575,-)
Fik denne blindt. Eukalyptus og stor kraftig frugt.
Meget behagelig smag med lakrids noter. Eftersmagen var rigtig harmonerende.
Jeg gættede på at det var oversøisk cabernet. Enten australsk eller californien. Men ak nej…
~ 92 point.

Perelada 5 fincas (169,-)
Fyldig moderne spansk sag. En vin jeg er blevet rigtig glad for!
~ 90 point.

Rainer Wess, Wachauer Grüner Veltiner 2010 (ca. 140,-)
Masser af banan noter i næsten. Kniv skarp sag, noget af det bedste grüner jeg har prøvet!
~ 90 point.

Gut Oggau atanasius 2009 Østrig (135,-)
Meget behagelig kom og drik mig.  En vin i den lette ende, men levere en god frugt og har sin egen personlighed.
~89 point.

Ovid experiment a 2.7, Napa 2007 (ca. 550,-)
Intens frugt. Meget bordeaux stil. Flot flot frugt – ikke oversøiske frugt! Meget elegant sag, som dog ”mætter’. Bør helt klart have nogle år på langs.
~94 point.

Lenoble BdB NV
Masser af gær, hø, græs og intensitet. Bærer præg af sur lie.
Smagen er lidt usvovlet, i ved gamle æbler 😉 ret blide bobler.
Glimrende eftersmag, og det virker som om den har lidt alder (?). Meget hæderlig champange.
~89 point.

Baron de Rothschild  NV bdb Champagne (ca. 400,-)
Lidt saltet næse. Men ellers smager det billigt og kedeligt.
~ 80 point.

Beaufort rose
Meget lidt i næsen desvære. Typisk beaufort smag. Har faktisk en bedre syre end jeg huskede det fra sidst jeg smagte det. En del mørke bær. Faktisk overraskende god.
~ 87 point

Aggrapart Avize extra brut (5 g/l)
Krudtet næse. Syren er god, men i den lette ende. Har lidt citrus med sig. Eftersmagen er glimrende, men desværre noget kort. Lidt skuffet, for dette har tideligere været et af mine favorit huse.
~89 point

Bereche NV Solara
Ekstrem meget mælkprodukt i næsen – smør og youghurt. Meget lækker mousse og i det hele taget et meget lækkert og helstøbt produkt. Glimrende frugt endda!
~ 90 point.

Cliff Lede Cabernet Sauvignon Napa 2006 (ca. 400,-)
Typisk Napa cab.  Tobak, peber. Desværre lidt alkohol i næsen, som dog forsvinder efter den har fået lidt ilt. Voluminøs vin. Eftersmagen er aldeles glimrende.
~ 91 point

Mount Eden, Chardonnay 2007
Sjov næse med harapiks, popcorn og tidsler. Vinder gevaldigt med ilt. Desværre lidt ukontrolleret alkohol i smagen, og en smule for oaked i eftersmagen.
~90 point.

Chãteau La Cabanne 2005, Pomerol (200,-)
Meget lukket i næsen. Lidt svag mørk frugt.
Lidt creamet fylde i munden, men den er ikke lige frem et bombardement af sanserne. Måske vil der ske noget hvis den får rigelig ilt og år!? Eftersmagen er OK, men mangler finesse og nogle lidt klassiske bordeaux noter.
~86 point.

Chateau Lagrange 2000
En flaske jeg meget længe gerne har villet prøve, og årgang 2000 bordeaux er jeg meget glad for. Jeg blev selvfølgelig glad da en bekendt hev den med til en middag. Virkelig en dejlig duft. Klassisk bordeaux, læder og en smule bret. Duften fortsætter i smagen og byder på en virkelig lækker frugt. Eftersmagen er lang og yderst behagelig. Mere læder, sort the og dejlig bly.Vinen virker på alle måder overraskende ung, og kan sagtens tåle flere år i kælderen. Denne har været perfekt opbevaret. Kunne godt have været 92 point, men tror så meget på at den ville vinde mere med mere ilt…..
~ 93 point.

Emille Balland Les Beaux Jours, Giennois Loire 2006  (ca. 100,-)
Lidt grøn i næsen og samtidig lidt skovbund.
Smagen er blomstret med lidt bær ala hyben og ribs. Man kan godt smage det er en blanding af Gamay og PN. Lidt kort eftersmag men der kommer lidt lakrids noter. En rigtig glimrende bællevin.
~ 84 point.

Billedet ovenover af Ulysse Colin flasken er venligst udlånt af Thomas Iversen fra Mad About Wine.

10 tanker om "Lidt noter"

 1. Hey – meget sjovt at høre om nogle af dine andre vin-oplevelser. Måske burde vi gøre dette noget oftere, for at få omtalt alt det vi ikke får smagt foran kammeraet… Om ikke andet, så for at få dem på toplisten, så de kan findes her.

  Var selv på den glimrende vinbar ‘No. 61′ i forgårs, og smagte bl.a.:
  – R&L Legras Blanc de Blanc NV. Rigtig flot, stor pagne, med masser af franskbrød, sur-lie smør og lidt hvide svampe, altsammen understøttet af en god vedvarende Chardonnay-syre og mineralitet, der forlængede finishen flot.
  – Chateau Croix de l’Esperance 2004 – WOW!!, en af de bedste og mest elegante flasker Lussac-St. Emilion jeg har fået længe. Subtil, elegant, klassisk – vilde blåbær, violer, tørrede roser, blid engelsk lakrids og meget lette landlige undertoner. Denne oplevelser bekræfter kun mit syn på 04′, som en af de bedste bordeaux-årgange i min levetid (i min optik bedre end 05′ flere steder) – og at det så stadig er muligt at få flasker fra denne årgang til rimelige priser, selv på vinbar, er virkelig fantastisk. Parker scorede den 85-87p. i 2006, men enten er den så forbedret betydeligt siden da (hvilket den formentlig er) eller også har han igen ikke set skønheden i elegancen – min/WF score: 92p.

  • Præcis. En del af de sjove ting smager vi jo ikke foran kameraet, så synes det er meget godt at man lige kan få en lille note med.
   Lyder dejligt med vinbar besøg. Var selv et sted der hedder Lundgren Torvet på vesterbro i går. Skriver nok et kort indlæg om det. Det var godt!
   l’Esperance mener jeg var på tilbud i december i magasin – lyder som noget der skal prøves!!

   • Den ramte i hvert fald mig lige i smasken – står til 90,- pr. gl./375,- pr. fl. på baren, har set den til salg til alt fra 250,- til 350,- i butikkerne…

    Hmm, Har ikke hørt om Lundgren Torvet…

    • Super, så skulle det være til at få nogle flasker. Min bror var med da jeg smagte den, og han var også helt vild med den, så vi deler en kasse 😉

    • …må dog nok vente til efter d. 1., og HJ har kun den på tilbud indtil d. 31/01. Så håber Park Wine har rigeligt af den, de ville nemlig køre med den så længe de havde lager…

 2. Jeg prøvede Parkwine i sidste uge og har kun godt at sige om stedet. Utrolig mange gode tilbud og gratis fragt (hvis man bor i Aarhus). Glæder mig til at smage L’Esperance med de flotte ord, den får med på vejen.

  • Super, så kan jeg trygt bestille fra dem – Jep, jeg synes virkelig den var arketypen på en meget elegant merlot-baseret bordeaux vin. Ikke så meget animalsk og stald, men fantastiske afstemte florale noter, ovenpå blåbær-is og lidt hø 😉 Og så et rent held at lige den, 2004, er på tilbud nu!

Skriv et svar