WFV #220 – Viognier smagning

I dagens afsnit er det druen Viognier som står for skud.

anbefaling Vine vi smager i dette afsnit point pris
Godt køb Le Paradou 2011 Viognier 87 50
Neutral Laurent Miquel Nord Sud 2011 Viognier 88 100

6 tanker om "WFV #220 – Viognier smagning"

  1. Wow – høje point til viognier vine – ellers en drue der kan lave ualmindeligt simple og kedelige vine. Godt at se et par bedre eksempler, til venlige priser…

    Den eneste producent der gentagne gange har imponeret mig med viognier er (selvfølgelig) Guigal – særligt hans La Doriane kan være en åbenbaring, men også hans “normale” til 300kr. er Lækker!

    • God pointe – og jeg er enig i, at Radford Dale Viognier i nogle årgange er super, hvor de minder mig mere om god condrieu end oversøisk, overvarm viognier, men nogle af deres senere årgange har også skuffet mig, hvor de har været for simple (dog måske bare for unge) – derfor blev de ikke inkluderet i ovenstående. Men enig – Radford Dale er bestemt også en undtagelse på den ellers triste regel om simpel og kedelig viognier..! 😉

      • Hi guys,

        Har lige genset dette afsnit al den stund, at jeg i min lokale Superbest er løbet ind i 3 flasker Nord Sud til 100,- kroner.
        Ganske vist 2008, og der er jo lidt tvivl om, hvor godt viognier generelt lagrer.
        Skulle I være interesseret, så meld endelig tilbage.

        mh Lars

        • Spændende! Der er åbenbart mange gode køb i din Superbest 😉
          Med hensyn til Viognier, så har jeg ikke, så vidt jeg husker, smagte noget med på 5-10 på bagen.

  2. Hej igen,

    Ville lige melde, at jeg til aften endelig har fået taget mig sammen til at knappe en Nord Sud viognier 2008 op. Der som bekendt blev indkøbt til 3 for en hund i min lokale SuperBest i Køge.
    Min konklusion: til en hund for en flaske ville jeg være skuffet. Men når man får 3, så er jeg glad. Man skal kunne li´ den lidt simple og fedladne stil uden nævneværdig frugtsyre, men som aperitif eller som ledsager til fed, cremet fisk sidder den lige i skabet.
    Under alle omstændigheder urimeligt meget smag for pengene……og ikke spor chardonnay-agtig…..:-)

    mh Lars

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.