2 tanker om "WFV #410 – Al-Cantara lu veru piaciri 2010"

  1. Tak for et interessant afsnit og en interessant og relevant vinkling: hvor går vinmarkedet hen?
    Er helt enige med jer i, at det er meget mere interessant at nyde elegante, lette, komplekse vine med relativt lav alkohol frem for shiraz-bomberne for ikke at tale om den uundværlige Amarone, der stadig er et sikkert hit ved kakkelbordene, når det skal være rigtig “godt”…..
    Bevares, der er da undtagelser, der bekræfter reglen, f.eks. synes jeg vinene fra Clarendon er holdt utroligt elegante bag al deres kraft og vælde.
    Er ret overbevist om, at trenden de kommende år går på netop lette, elegante vine blandt de såkaldte vinkendere, men for den brede befolkning er jeg mere usikker. Her tror jeg stadig, at alkotunge, sødmefulde vine er foretrukne, desværre.
    Hvad tror I?

  2. Jeg tror du har ret. Det går mere og mere imod de elegante vine, men som du også selv siger, er det nok generelt dem der vil nørde og ikke bare ser vinen som en drik, der skal smage godt. Vi vil gerne have kompleksitet, finesse, dybde osv… Det er desuden det vil hele tiden har holdt fast i, netop hvis vinen har disse ting plus en pleaser-faktor, jamen så er vi højt i pointene ..

    Dermed også sagt, at der generelt er flere, der vil synes om de drikkeklare og lappelækre frugt/fad-dominerede vine 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.