3 tanker om "WFV #415 – Bourgogne, Méo-Camuzet Marsannay 2011"

  1. Dejligt med et nyt indslag fra jer, drenge, og ekstra dejligt med vin fra det område, vi allerbedst kan lide, mange af os…..:-)
    Et generelt problem, som I også peger på, er at Bourgogne simpelthen er blevet så tudsedyrt. 350 for en simpel villagevin fra upåagtede Marsannay er vist på eller over smertegrænsen for mange af os, og det er så her, min anke kommer;
    Det er nok muligt, at de gæve bønder fra Bourgogne har skruet priserne op over hele linien, hvilket jeg til nød kan forstå i og med, at høstene i 11, 12 og 13 har været ganske små kvantitativt.
    Det er imidlertid samtidig mit indtryk, at de gode vinpushere herhjemme marker ekstra op på vin fra Bourgogne, altså beregner sig en avance på disse vine, der er større end på de fleste andre typer vine. En simpel søgning på Winesearcher viser således, at denne Meo-Camuzet Marsannay 11 kan erhverves markant billigere uden for landets grænser. Er det fair?
    Og hvornår bliver Bourgogne så dyrt, at de fleste af os vender det ryggen og finder alternativer? Man skulle kunne få glimrende pinot fra Chile (oh ak og ve…!)
    Keep it up, drenge.

    • Hej Lars

      Lavede lige søgningen også. HOLLY MOLY.
      Jeg er meget enig med dig. Der er danske vinhandlere som handler til en meget høj markup (der er undtagelse imo., Atomwine, Filouwine o.a.). Nogen holder sig dog en endnu vildere markup, end den generelle høje markup, muligvis fordi de også har restaurations salg, og det måske tager sig bedre ud, at gæsterne i restaurationen kan slå vinen op, og se er den er dyr i butikken, mens der samtidig er god plads til rabat restauratøren.

      Jeg synes det er lidt uartigt, og jeg forstår egentlig ikke at en branche hvor konkurrencen er så hård, at det kan lade sig gøre.

      Vi fortsætter vores søgning efter bourgogne der er pengene værd 🙂

    • Hej Ex-Kanzler,
      Errazuriz` Wild Ferment P.N. vil overraske dig! (oh, ak og ve..!!)
      Hilsen Ulrik

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.