2 tanker om "WFV #416 – Argentina, Pascual Toso, Finca Pedregal 2006"

  1. Hi guys,

    High end argentiner, det ser man ikke så ofte. Og så endda med alder.
    Men fint, at I roder bod på den manglende plet på det vinøse landkort. I nævner kort, at vinen endnu er ung, hvilket kan virke paradoksalt med mere end 8 år på bagen – og så for en oversøisk vin!
    Imidlertid er min selvoplevede erfaring, at sydamerikansk vin af en vis kvalitet lagrer aldeles glimrende. Fornylig poppede en vinven en gammel GOBI-klassiker: Casa Lapostolle Cuvé Alexandre 1996 på ren cabernet. Moden, javel, men overhovedet ikke færdig.
    På den argentinske front har jeg erhvervet mig nogle flasker af Catenas topvin Zapata, bl.a. i årgang 2004, som består af 80/20 cabernet/malbec. Et brag af en vin….., ikk ekun muskler, også finesse. En soleklar 95´er i min bog. Prøv den endelig, hvis i kan få fat i den, gerne med alder.
    Konklusion: Argentina kan andet og mere end blot prisvenlige, unge malbec-bomber.

    • Hej Lars

      Tobias her 🙂

      Med “endnu ung” kommentaren, mener vi netop at større oversøisk vin kan lagre, og denne vin viste sig da også at have en del (5-10) år foran sig endnu.

      Alexandre har jeg prøvet i en nyere årgang, som jeg ikke var så imponeret over, men kunne forestille mig at den med alder kunne udvikle sig til noget meget positivt.

      Jeg erklærer mig rørende enig med din konklusion 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.