5 tanker om "WFV #423 – Daniel Rion, Nuits St Georges, Les Grandes Vignes 2011"

  1. Mere Bourgogne…., som I dog forkæler os, guys. Og dejligt at se, at I for en gangs skyld fandt et eksemplar, der rates som et godt køb efter en hel del større eller mindre skuffelser det seneste år på kanalen.
    Som så ofte en lille tilføjelse/rettelse: I nævner, at der er tale om en kommunevin, hvilket er helt korrekt. Vær dog opmærksom på, at betegnelsen Les grands Vignes kan være betegnelsen for en mark, der ikke har 1er status, et såkaldt lieu dit. Således at der faktisk er 4 niveauer i Bourgogne: kommunevin, lieu dit, 1er cru og Grand Cru.
    Overvejer til pinotsmagning om få uger at smide netop en Daniel Rion vin i puljen, en NSG 1er cru 2010 (har glemt marknavnet). Tænker det er barnemord, og så alligevel….
    Hvad siger I efter gennemsmagning af en del Daniel Rion produkter i f.t. deres drikbarhed i de unge år?

  2. Hej Lars 🙂

    Jeg har alle (2) gange jeg har smagt Rion været positivt overrasket over hvor godt de smagte og hvor åbne de var, trods deres unge alder.

    Nu har jeg lige fået søgt lidt på Rion’s Les Grandes Vignes, og du har ret – det er en selvstændig lieu-dit, jf. The Wines of Burgundy, af Clive Coates M.W.
    Tak for info!

    Vil du ikke mene, at der er 5 niveauer, hvis vi tager regional-vinene med (Bourgogne rouge/blanc)?

    Vh
    Tobias

  3. Hej Toby,

    Tjoooh, det kan vi da godt sige….-)
    Bourgogne Rouge f.eks. kan i hvert fald dække over lidt af hvert, fra det argeste, tynde, umodne sprøjt til skøn de-klassificeret most fra navnkundige marker. Eller fra unge stokke på en god mark.
    Måske det var et forslag til kommende afsnit; at smage de gode producenters Bourgogne rouge, der formentlig er bedre end mange useriøses producenters drik fra første cru marker???
    Bourgogne Rouge (eller Blanc) er og bliver jo producentens visitkort til den store portefølje, og jeg tænker ikke, at de store navne vil tillade, at der slipper most ud, der ikke lever op til deres kvalitetskrav. Selv for deres entry-level.

  4. Lige som afslutning på Rion:

    Drak deres NSG Les Murgers 1er cru 2010 i weekenden til smagning.
    Skønt glas: dejlige, røde bær “in your face” med et fornuftigt bundtræk samtidig i smagen.
    Ung? ja. Men ikke lukket, så det var ok at poppe den nu. Konklusion må være, at Rion snildt kan drikkes ungt.
    Smider nok en 92 points efter den.

    mh Lars

    • Tak for de afsluttende kommentarer Lars 🙂

      Nu, efter at have besøgt producenten og smagt endnu flere flasker, står Rion for mig som et af de stærkeste eksempler på en producent, der kan drikkes ungt og som har en generel høj kvalitet over hele linjen.

      Jeg mangler stadig at smage deres to GC, men mon ikke det sker på et tidspunkt.

      Jeg vil gerne prøve noget ældre Rion på et tidspunkt, for at se om det også er godt med alder. Det ældste de ville åbne dernede, var vist fra 2006 – denne flaske havde allerede flere modne træk.

      Vh
      Tobias

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.