2 tanker om "WFV #530 – Peter Jakob Kuhn og Zind Humbrecht Riesling"

  1. Hej WF.
    Vildt sjovt at se hvor I forandrer jer igennem alle de år i har lavet den her blog (ment på den gode måde ?)
    Nå men mit spørgsmål går egentlig bare på hvilke glas i drikker af. Synes det ligner de samme slags glas gennem årene??
    Vh. Carsten.

    • Hej Carsten

      Tak for din kommentar og for at du ser med!

      I dette afsnit bruger vi Rasmus’ glas. Jeg kan ikke huske navnet på dem, men måske Rasmus kan – jeg skal prøve at huske, at spørge ham næste gang vi ses. Og det er korrekt, at vi har brugt dem i mange år. De har nogle gode dimensioner. De er tilstrækkeligt store til at håndtere de fleste store rødvine, men også små nok til at vi kan bruge dem til mousserende og hedvine. Så vidt jeg husker, er de faktisk også ret prisbillige, hvilket er fordelagtigt når vi (jeg) en gang imellem bliver lidt for ivrige, og får revet et på gulvet.

      Ellers bruger vi en blanding af glas fra hhv. Spiegelau (Marks), Riedel (Mortens) og Zalto (mine) til vores smagninger.

      Der er ingen tvivl om, at glasset man bruger, har en stor betydning for ens opfattelse af den givne vin. Hvis man ikke tror på det, kan man med fordel blive oplyst på en af Riedels glassmagninger, som bliver afholdt et par gange om året. Nogle glas er for små til, at store vine kan udtrykke sig ordentligt. Modsat er nogle glas for store til mindre vine, og gør at de “drukner” i glasset og virker endnu mindre, end de er.

      Jeg mener ikke, at man i en almindelige husholdning bør have 100 forskellige glas. Mange kokke siger, at man typisk ikke har behov for andet end en kokkekniv, en urtekniv og en brødkniv. På samme måde vil jeg også sige, at man kommer langt med stort bordeaux-glas, et hvidvinsglas (som også bruges til champagne og hedvine) og et lille tulipanformet glas til spiritus. Derudover bør man selvfølgelig have en eller to bredbundede karafler. Så kan man altid udvide med bourgogneglas, syrahglas osv.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.