anbefaling | vin | point | pris |
---|---|---|---|
Godt Køb | Robert Sirugue, Vosne Romanée village 2015 | 93 | 600 |
Godt Køb | Dominique Laurent, 1. Cru Aux Regniots 2010 | 94 | 750 |
Importør/Forhandler:
Vinrosen/Magnus & Søn
The Winecompany
http://thewinecompany.dk/category/dominique-laurent-nuits-st-georges-34/
Hej … og tak for et godt afsnit … og Dom Laurent er fantastisk … og tidligere gift med Sylvie Esmonin … men nu skilt. 200 % ny fad er ikke et fad inde i et andet fad ? … men efter 12 måneder på helt nye fade, omstak han sine vine til atter helt nye fade i yderligere 12 måneder … heraf terminologien 200 % … og en yderst bekostelig affære. Bh Flemming
Hej Flemming
Tak for din kommentar! Vi er glade for, at du nød afsnittet 🙂
Jeg vælger at tro, at Mortens kommentar om “et fad inde i et andet fad” var sagt i sjov, og at han faktisk godt ved hvordan processen faktisk foregår. Men tak for afklaringen! 🙂
Vh
Tobias fra WF
Jeg er flittig bruger af min Coravin og ud af snart 100 flasker, har jeg kun haft meget få som var tydeligt ændrede. Nogle har ligget halv tomme i op mod 3 år! Kun en enkelt var død.
Jeg tror at mange af de ændrede/ødelagte flasker som folk oplever skyldes fejlbetjening – f.eks. var jeg på restaurant for nyligt hvor de havde en Coravin. Tjeneren havde ingen erfaring med at bruge værktøjet og jeg måtte vise hende hvordan man gjorde.
I video´en her, viser Morten faktisk tydeligt hvordan man fejlbetjener Coravinen ved at glemme at tømme (purge) nålen for luft før han “stikker” den i vinen. Man skal altid give nålen et skud argon før den stikkes igennem proppen – ellers skyder man en lille mængde luft ind i flasken.
Desuden har jeg erfaret at det er det en god ide at lægge flasken ned efter at have tappet et glas (eller flere), for hullet i proppen lukker sig langsomt og når man lægger flasken ned kan man opleve at der trænger lidt vin ud igennem hullet. Denne vin hjælper tilsyneladende med at forsegle hullet (min teori er at vinen fugter hullet i proppen og får den til at genfinde sin form hurtigere, desuden tror jeg at vinen hjælper med at forsegle hullet når den udtørrer på proppens overflade).
Tak for endnu en spændende video og god fornøjelse med fremtidig brug af jeres Coravin!
Hey Rolf
Sorry det sene svar – travlt med jul osv. 😉
Jeg ved godt Coravin selv siger at man bør give et skud gas inden brug, men jeg kan ikke helt finde ud af om det giver mening…
Når du skyder Argon igennem nålen, og i og med at Argon er langt tungere end luft, så bør der, nanosekunder efter, strømme luft igennem nålen igen. Jeg ved ikke om det er korrekt, men som jeg lige kan dreje den, hvis ikke jeg har overset noget, så er dette skud argon blot tabt. Meeeen måske det kunne tænkes, at Coravin beder forbrugeren om at gøre dette, og ydermere også bagefter brug, da patronen så vil blive tom hurtigere – tomme patroner = penge i lommen Coravin…
Jeg har dog også oplevet at vine kunne ligge et år med halvdelen i, glemt på et loft – ikke topvin, blot noget Etna til 150 mener jeg, som stort set ikke havde ændret sig…
I og med der ingen direkte relateret forskning er på dette område, så må det stå hen i det uvisse, om det virkelig er dette pust inden isætning af nålen eller det simpelthen er proppens beskaffenhed, eller noget helt 3. der kan gøre indvirkning.
Jeg synes dog det ret godt, at der sker en lille udvikling i vinene. De fleste vine jeg “prikker” er Bourgogne og disse vine har godt af en lille smule ilt i min optik – eksemplet med Trapet, Gevrey Village 2014 er det vildeste jeg har oplevet – efter en måned var vinens markant bedre, end da jeg ført prikkede den.