Investment in Wine – An Empirical Analysis of the Return of Fine Wine from 1978 to 2014 and its Diversification Benefit

Investering i vin, et emne som ofte diskuteres. Især når man som en yngre vinnørd lytter til de gamle garvede herrer fortælle om Bordeaux priserne dengang de var unge.

Hvor meget er vinpriserne steget? Og kan de betale sig at investere i vin? Det valgte jeg at undersøge nærmere, derfor så jeg mit snit til at bruge mit speciale netop dette. Afhandlingen er nu afsluttet og forsvaret, og derfor mener jeg at undersøgelsen bør komme Wine Factorys følgere til gode.

Så hvis du ikke har andre planer for weekenden kan du passende kaste dig over denne publication.

(Hvis du ikke ønsker at læse den i din browser, kan den downloades ved at klikke Open publication -> Share -> Download.)

En fodnote: Liv-ex’s settlement fee beskrevet på side 45, er £3.5 per unit. Dvs på enten flaske eller kasse, og ikke £42 per kasse (12 units) som jeg skriver. Dette gør det mere attraktivt at handle kasser. Dette ændre resultaterne en smule, men det ændre ikke på den samlede konklusion.

Ligeledes skal det siges at konklusionen kan lyde meget positivt stemt overfor investering i vin, men jeg brugte mit forsvar på at tage en smule afstand til hvor attraktivt det er. Hvor mine argumenter under forsvaret især tog udgangpunkt i 1) Omkostningerne ved handel er meget investor afhængige 2) Likviditeten i markedet 3) Vin er et ekstremt heterogent marked, selv indenfor Bordeaux, derfor skal en potentiel investor have meget specifik viden om vin og markedet. 4) Vinmarkedet er ikke drevet af rene finansielle motiver, da det bruges som et luksus produkt og samlerobjekt. 5) Risikoen for svindel

Dog skal det siges at på langt sigt, mener jeg stadig at vin er en attraktiv investering både mod inflation men også sammenlignet med andre aktiver. På kort sigt mener jeg dog at markedet har toppet.

Jeg håber i nyder læsningen, feedback er velkommen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.