WFV #110 – Chiroubles Beaujolais

Vi smager på Cru Beaujolais fra området Chiroubles. Det er ikke noget vi har smagt meget af, faktisk har vi aldrig smagt vin fra denne Cru før, så det er lækkert at prøve noget nyt.

Chiroubles er det højt beliggende område i Beaujolais

Vinen er spændende og får 88 point!

 

5 tanker om "WFV #110 – Chiroubles Beaujolais"

  1. Super afsnit! 😉

    Foresten så har jeg bemærket at jeg ikke kan finde jeres “mobil-hjemmeside” mere. Ved ikke om det er med vilje, men ville lige gøre opmærksom på det, da jeg syntes at det fungerede rigtig godt.

  2. Tak Jonas!

    Jeg ved ikke om Rasmus har slået det fra?
    Ellers er det mig. Sad og forsøgte mig med lidt forskellige temaer den anden aften, og det skal ikke udelukkes at jeg er kommet til at ødelægge noget der 😉
    Vi får det fixet igen – bon weekend!

  3. Lige lidt mere om Beaujolais, og om dets appellationer:

    Beaujolais AOC er den mest vide appellation i Beaujolais, og dækker 60 landsbyer, og henviser til alle de grundlæggende Beaujolais vine.
    Cru Beaujolais, er den højeste kategori af klassifikation i Beaujolais, og tegner sig for produktionen inden for ti landsbyer/områder ved foden af Beaujolais bjergene. I modsætning til Bourgogne og Alsace, henviser udtrykket ”CRU” i Beaujolais til et helt vinproducerende område, snarere end en individuel vingård. Syv af de Cru’s vedrører egentlige landsbyer, mens Brouilly og Côte de Brouilly henviser til vinmarker i områderne omkring Mont Brouilly og Moulin -à-Vent, som er opkaldt efter en lokal vindmølle. Disse vine vil normalt ikke vise ordet “Beaujolais” på etiketten, i et forsøg på at adskille sig fra masseproduceret ‘Nouveau’. Faktisk har vinmarker i cru landsbyer ikke lov til at producere Nouveau. For Cru Beaujolais vin, er der 48 hl / ha. Deres vine kan være mere fyldige, mørkere i farven, og har væsentligt længere levetid. Fra nord til syd i Beaujolais, er CRU’erne: Saint-Amour, Julienas, Chénas, Moulin-à-Vent, Fleurie, Chiroubles, Morgon, Régnié, Brouilly og Côte de Brouilly (jf. wikipedia.org)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.