Vi smager på tre flasker Chablis fra kooperativet La Chablisienne. Chablis er ikke noget vi tidligere har gjort ret meget ud af her på winefactory. Det er nok en fejl, for det er en vin med mange meninger tilknyttet. Hvad er dit personlige forhold til chablis?
Vinene er venligst tilsendt af Phillipson Wine
anbefaling | Vine vi smager i dette afsnit | Point | pris |
---|---|---|---|
Neutral | La Chablisienne, chablis 2009 | 85 | 69,95 |
Godt Køb | La Chablisienne Premier Cru 2008 | 88 | 99,95 |
Neutral | La Chablisienne vielle vignes Chablis 2009 | 85 | 99,95 |
Vi siger mange tak til Phillipson Wine for vinen, og glæder os til at teste mange flere vine fra dem.
Jeg elsker chablis. Dejlig drue, dejligt område og dejligt, at der ikke er så meget fad. Er også stor fan af fadlagret hvide fra Bourgogne som eksempelvis meursault, men chablis er bare lækkert og får mig til at tænke sommer og fisk. Whats not to like?
Har i link til vinene? tak 🙂
Charlotte > Tak for kommentar! Jeg redegjorde jo for min holdning til chablis i afsnittet. Men det her var nu overraskende godt, og ja det er rigtig sommer/fiske vin. Men når jeg er til chardonnay, så er det nok mere bourgogne og god californisk.
Kim > Man skulle tro du efterhånden kunne adressen til philipson 🙂 Men linksne skal selvfølgelig med. Min fejl, så godt du påpeger det!
@Mark, jeg hørte godt, hvad du (og Tobias for den sags skyld) sagde, men er af den mening, at du nok bare ikke har fået det rigtige chablis endnu. Har lige i dag gensmagt Chablis 1. Cru Fourchaume fra Domaine Christophe & Fils. Smag den og jeg tror, du vil ændre mening. Just saying.
Jeg kan sgu godt lide et glas Chablis! Helt klart noget vi drikker for lidt af på WF..
Der er egentlig meget vi drikker for lidt af, men Chablis kan bedre forsvares en Chile og Argentina… bum bum..
@Charlotte. Det kan du sagtens have ret i. Vi siger jo lige netop også at vi ikke drikker det ret tit, og vi bliver jo lige netop også positivt overrasket. Så du kan meget vel have ret.
Vi må drikke mere chablis. Og champagne 😉
Tak for link, glimrende afsnit – massere af god information.
Jeg synes dog i er lidt fedtet med pointene? Det lyder godt i jeres beskrivelse af vinen, men pointmæssigt ender det middelmodigt?
@Rasmus, du har så evigt ret. Væk med Chile og Argentina og ind med mere Frankrig 😉
@Mark, du har også evigt ret, mere chablis, mere champagne- og mere riesling 🙂