Har ikke selv smagt roséen, men hvidvinen er jeg helt enig i er en oplevelse, man er nødt til at prøve. Den måde Heredia gør tingene på er så sympatisk. Jeg var ligesom jer vild med den.
Fik den hos http://www.sonnevin.dk til 255kr, men de havde den ned til 219 kr for 6 stk. Mener sågar også de havde 96’eren uden jeg er sikker.
Jeg mener desværre ikke at vi fik optaget et afsnit med den røde reserva.
Vi er dog blevet så store fans af huset, at vi formentlig vil gensmage både reserva og gran reserva på WF i fremtiden.
Lopez er så klassisk rioja som det kan blive, og klassisk rioja er madvin! Jeg elsker reserva (og gran reserva) sammen med paella (kylling+muslinger), lam, stegte svampe, svamperisotto og/eller vildtfugle (f.eks. fasan), bare for at nævne nogle få eksempler på mad-match.
Fortæl os endelig om din oplevelse med vinen, når du får åbnet flasken! 🙂
Tak for tippet. Havde også regnet med, at det var dig, der bød ind på dette spørgsmål, da det virker til at være en af dine kompetencer.
Det er iøvrigt rigtig godt, at få koblet madforslag på de enkelte vine, da jeg ofte synes, at det er her det år galt for folk. Der bliver brugt penge på noget god vin og så bliver det enten overdøvet af maden eller modsat, så kører vinen den lidt for sarte mad midt over. Og det er en skam. Det skulle jo gerne være en symbiose 😀
Skal nok forsøge at smide et par ord på bloggen, når jeg engang får åbnet flasken.
Så kom dagen, hvor proppen røg på 2001 Reserva’en.
Det skyldes, at jeg fik Vinpusherens Kogebog 3 i julegave. I den var der et match med Vina Tondonia (godt nok Gran Reserva) og orangekylling, så nu havde jeg ingen undskyldning længere for at lade den ligge.
Det var en rigtig fed oplevelse. Duften synes jeg var svær at beskrive, krydderurter, lidt røde bær, skovbund, ikke en voldsom duft i glasset, men lækkert og elegant.
Synes mange af de samme ting gjorde sig gældende i smagen – røde bær, skovbund, svampe, urtet, en anelse mineralitet.
Der skrives om vinen, at den giver associationer til Bourgogne og Barbaresco og det giver meget god mening.
Et godt match til maden og alt i alt en rigtig lækker flaske vin, men man skal vide, at det er elegant og ikke moderne fyldig Rioja 🙂
Fedt at høre, at det var en god oplevelse – old school, elegant Rioja er en del af vinverdenens kulturarv, og det er noget man bør unde sig selv at opleve en gang imellem 😉
Skulle man komme forbi sverige kan den hvide fås for 253 svenske kroner 218 danske Kr, årgang 1996 1998 (hansa companiet malmø)
Hej Jesper
tak for pris-info! 🙂
Har ikke selv smagt roséen, men hvidvinen er jeg helt enig i er en oplevelse, man er nødt til at prøve. Den måde Heredia gør tingene på er så sympatisk. Jeg var ligesom jer vild med den.
Fik den hos http://www.sonnevin.dk til 255kr, men de havde den ned til 219 kr for 6 stk. Mener sågar også de havde 96’eren uden jeg er sikker.
Tak for en god blog!
/ Natasha Sommer
Hej
Har selv en rød udgave af 2001 til at ligge i kælderen(klædeskabet), magen til den, i har afbilledet sammen med med de to, i anmelder.
1. Hvornår smider i en video op med den røde?
2. Nogle gode råd vedrørende mad? Hvad skal den røde drikkes til?
Tak for en fed blog.
Rasmus
Hej Rasmus
Tak for kommentaren – fedt at du ser med!
Jeg mener desværre ikke at vi fik optaget et afsnit med den røde reserva.
Vi er dog blevet så store fans af huset, at vi formentlig vil gensmage både reserva og gran reserva på WF i fremtiden.
Lopez er så klassisk rioja som det kan blive, og klassisk rioja er madvin! Jeg elsker reserva (og gran reserva) sammen med paella (kylling+muslinger), lam, stegte svampe, svamperisotto og/eller vildtfugle (f.eks. fasan), bare for at nævne nogle få eksempler på mad-match.
Fortæl os endelig om din oplevelse med vinen, når du får åbnet flasken! 🙂
Jeg har kigget efter afsnittet, som jeg husker som skide godt!
Tror desværre det er gået tabt med et gammelt SD kort. 🙁
Løsningen er at vi smage på Lopez igen 😉
Paella? Indrømmet, den havde jeg ikke set komme. Ikke desto mindre et spændende bud.
Ligger du tilfældigvis inde med en god opskrift, Tobias?
Jo, lidt surf-n-turf kan være overraskende godt til rioja, men det kræver selvfølgelig en meget elegant vin.
Jeg sværger ikke ved nogen bestemt opskrift, men plejer blot at sammenstykke en fra forskellige fra nettet.
Her er to fra et par kendte engelske kokke, som jeg begge har prøvet og som fungerer rigtig godt:
http://www.jamieoliver.com/recipes/seafood-recipes/paella
http://www.tastebook.com/recipes/2143486-Gordon-Ramsay-s-perfect-paella
Hej Tobias
Har godt hørt om d’herrer 🙂
Tak for tippet. Havde også regnet med, at det var dig, der bød ind på dette spørgsmål, da det virker til at være en af dine kompetencer.
Det er iøvrigt rigtig godt, at få koblet madforslag på de enkelte vine, da jeg ofte synes, at det er her det år galt for folk. Der bliver brugt penge på noget god vin og så bliver det enten overdøvet af maden eller modsat, så kører vinen den lidt for sarte mad midt over. Og det er en skam. Det skulle jo gerne være en symbiose 😀
Skal nok forsøge at smide et par ord på bloggen, når jeg engang får åbnet flasken.
Hej igen
Så kom dagen, hvor proppen røg på 2001 Reserva’en.
Det skyldes, at jeg fik Vinpusherens Kogebog 3 i julegave. I den var der et match med Vina Tondonia (godt nok Gran Reserva) og orangekylling, så nu havde jeg ingen undskyldning længere for at lade den ligge.
Det var en rigtig fed oplevelse. Duften synes jeg var svær at beskrive, krydderurter, lidt røde bær, skovbund, ikke en voldsom duft i glasset, men lækkert og elegant.
Synes mange af de samme ting gjorde sig gældende i smagen – røde bær, skovbund, svampe, urtet, en anelse mineralitet.
Der skrives om vinen, at den giver associationer til Bourgogne og Barbaresco og det giver meget god mening.
Et godt match til maden og alt i alt en rigtig lækker flaske vin, men man skal vide, at det er elegant og ikke moderne fyldig Rioja 🙂
mvh
Rasmus
Hej Rasmus
Tak for beskrivelsen!
Fedt at høre, at det var en god oplevelse – old school, elegant Rioja er en del af vinverdenens kulturarv, og det er noget man bør unde sig selv at opleve en gang imellem 😉