Statistik: Hvad bruger I på vin

Så er den seneste afstemning afsluttet. Denne gang spurgte vi jer, hvad I typisk gav for en flaske vin. Altså for det I drikker mest af.

Afstemningen var delt i to, en for hvid og en for rød. Først og fremmest ser det ud til at mange slet ikke drikker hvidvin. 399 stemte i rødvins undersøgelsen, mens kun 266 stemte i hvidvin. Der kan selvfølgelig også være hvidvins drikker der aldrig køber rødvin. Det lyder jo vanvittigt, og vi bør jo allerede her stille os kritiske over for udfaldet af denne stikprøve. Stemmefordelingen kan ses herunder. Bemærk det er procent der er på y-aksen.

Vi ser tydeligt at fordelingen er venstreskæv. Det kunne tyde på det der kaldes “warm glow effect”. Det vil sige, man stemmer det som man synes lyder godt. Ikke nødvendigvis hvad der er korrekt.

Selvfølgelig kan en mulighed jo være at wine factorys bruger går mere op i vin end den generelle vinforbruger. Hvilket i sagens natur lyder yderst plausibelt. Dog må det siges at vi har nogle brugere der er rigtig glade for vin, for over 50 % af  dem som stemte i rødvins afstemningen, bruger for det meste mellem 100 og 199 kroner. Det er jo kun dejligt.

Hvad der dog bekræfter vores (bange) anelser, er at det ser ud til at der er en tendens til at man bruger lidt mindre på hvidvin.

Hvis vi havde en statistik på det samlede vinsalg i Danmark, og dermed hvad der blev købt mest af. Så ville vi nok have en temmelig højreskæv fordeling, således at de fleste vil bruge knap så mange penge på vin. Dernæst ville vi formentlig se at folk bruger væsentligt mindre på hvidvin.

Hvad er dit synspunk?!?!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.