WFV #127 – Lapostolle Cuvee Alexandre Merlot 2008

Vi smager Lapostolle Cuvée Alexandre Merlot fra Chile.

Vinen er fra et lidt større foretagende og koster 100 kroner hos Philipson Wine Vi ender på 86 med en smule uenighed. Dog er vi enige om at vinen er et “køb”. Vinen er tilsendt af Philipson, og kan købes online. Følg linket i boksen herunder.

Anbefaling Vine vi smager i dette afsnit point pris
Godt Køb Lapostolle Cuvee Alexandre Merlot 2008 86 99,95

 

 

12 tanker om "WFV #127 – Lapostolle Cuvee Alexandre Merlot 2008"

  1. I er hårde drenge. Fik denne her vin for halvandet år siden og jeg var ret glad for den. Tjekkede lige mine noter og gav den 89. Der er løbet meget vin igennem siden, men jeg tror stadig, jeg ville være omkring 88-89. Jeg husker den som en ny verdens vin, men med kant. I mine noter har jeg skrevet crowd-pleaser. Derudover kan jeg fortælle at jeg spise pizza og antipasti til 😉 (noter er gode at have).

  2. Vi gensmagte den fredag. Tobias var lidt mere positiv der svjh, men jeg synes ikke at min indtryk ændrede sig specielt af den. Et point mere kunne sagtens komme på tale, men jeg er ikke oppe på 89.

  3. Charlotte: Det lyder som en ret komplet samling af noter 😉
    Jeg smagte den også for første gang i weekenden, jeg er personligt er par point over Mark og Tobias, men sådan er det jo smag og behag.

  4. @Rasmus, cellartracker er nu en god ting 😉 Du har igen ret. Men det er fedt, at man er forskellige på den måde og også at man ændrer smag. Til gengæld gensmagte jeg en pinot gris fra François Baur (Alsace), som jeg var ret glad for for et par år siden og igår var den 2-3 point under det jeg havde rated den, da jeg smagte den første gang i Danmark (hvilket vil sige anden gang jeg smagte den- for første gang ved producenten er en tricky sag).

  5. Jeg har smagt Cuvée Alexandre Merlot, 2006, to gange over sommeren med et par måneders mellemrum. Her er mine noter: Mørke bær, lidt kakao, blomme og eg. Kræver måske mere luft. Mangler lidt i dybde. God eftersmag (Maj 11) // Solbær, blomme, kirsebær og rigtig god eg. Fin dybde og eftersmag. (Jul. 11).
    Første gang lå jeg omkring 86 p., anden gang omkring 90 p. Sjovt, at der kan være så stor forskel i ens opfattelse. Vinen fik i øvrigt nogenlunde samme tid i flaske og glas begge gange. Uanset hvad, er der bestemt tale om en god vin, der har noget mere at byde på end de traditionelle chilenske. Om man så vil betale en 50’er mere, må være en smagssag.
    I øvrigt en fin blog, men jeg synes, at I bør oplyse vinenes normalpris og ikke en tilfældig tilbudspris. Eks. ovennævnte vin fra Ph. W. Jeg gav også de 100 kr., som I oplyser, men det er ved køb af 12 fl. Normalprisen var/er 200 kr. Det giver mere mening, når forbrugeren skal vurdere point ift. prisen.

  6. @Rasmus
    Mange tak for din kommentar 🙂
    Ja det er lidt sjovt at der kan være forskel på hvordan man opfatter en ellers ens flaske over tid. Har de været opbevaret ens?
    De 86p er meget på niveau med hvad vi opfattede, men der er trods alt forskel på årgangen, samt især den udvikling der evt. har været i flasken.

    Mht. hvad vi oplyser af pris og hvad vi bedømmer på. Vi mener ikke at 200 kroner er en realistisk enhedspris. Hvis man kan spare 50 % ved at tage 12 flasker, så tror jeg de fleste, om ikke andet, kan finde nogle og handle sammen med. Derudover oplyser vi blot de priser, som forhandleren oplyser os når de sender flaskerne til os.

    Tak for

  7. @Rasmus, ja, det er altså ret mærkeligt og sjovt sådan som vi opfatter vin. Og vil give dig ret i, at den rigtig pris burde oplyses.

    @Rasmus G, det er muligt, at enhedsprisen ikke er realistisk, men når prisen nu engang er sådan, så må man jo forholde sig til den. Der er generel enighed hos mine (vin)venner at Philipsons “kassetilbudspriser” mildest talt er pisse irriterende. Og så længe I ikke åbner 12 flasker af gangen (når de nu er så forskellige i udtrykket ;-)) så er jeg enig med Rasmus om, at når Philipsons wine tager den enhedspris for dem, så er det oz den pris de skal oplyse jer om.

    I forhold til at finde nogen at handle med, så stritter min smag ret meget ud i forhold til mine venner, så de gider aldrig handle med mig, så det kan ikke altid lade sig gøre… 🙁 Tit vil jeg jo også bare gerne smage- ikke have 3-4 flasker af den samme (hvad nu hvis jeg ikke kan lide den?)

  8. Hej Charlotte,

    Jeg tror du har byttet om på Rentzmann og jeg. 😉
    Men anyway, så oplyser vi 12 stk prisen, på de vine vi får tilsendt, hvor forhandleren har en 1 og en 12 stk pris, i og med 1 stk prisen er mere eller mindre fiktiv. Nogle forhandlere er værre end andre når det gælder 1 stk prisen, men det lyder også til at i har fundet ud af det 😉

  9. Og som Mark rigtig nok siger, så står prisen bag på de prøveflasker de sender. Både hvad angår Philipson, Wine.dk samt andre der gennem tiden har sendt en flaske eller 2 🙂

  10. @Rasmus, du har ret. Der var lige en lille forveksling- beklager. Men synes nu stadig, at det er ærgeligt, når der oplyses “forkerte priser” for som jeg skrev før, så er det ikke mere fiktivt end det er den pris man betaler, hvis man ikke vil ende med 4-12 flasker af samme vin. Og synes da det er endnu værre, at det er forhandleren, der oplyser “den forkerte pris”.

  11. Helt enig i at det er for dårligt den forkerte pris oplyses.. Men tror også priserne ændres hele tiden som i Dansk Supermarkedet, har ikke overvåget dem nærmere på de seneste vine vi har smagt.
    Jeg er også enig i at det er ærgerligt at man skal tage 12 ens, da jeg også selv hellere ville have 12 forskellige.. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.