Champagne 1996

Endelig op randt dagen hvor vi skulle have vores længe ventede 96’er champagne smagning. Generelt et sæt hvor niveauet ligger højt. 1996 er i sig selv en konge årgang, læg dertil at vi har medtaget en god del af de store spillere. Winston Churchill udgik med prop. Smagningen forgik i maj 2011, og foregik semiblindt.

[portfolio_slideshow]

Duval Leroy femme 1996, ca. 900,-
Voldsom duft, smør, tropefrugt. Masser af citrus frugt og syre i smagen. Følger med over i eftersmagen hvor det dog bliver til en mere æble/pære syre ting.
~91

Dom Ruinat 1996 ca. 1.300,-
Noget ældet i duften. Smør og nødder i smagen. Fed eftersmag og en anelse bitter. På vej ned..
~90

Salon 1996 ca. 2.500
Virkelig skarp. Sodavandsis (de grønne sun lolly) og masser af kalk i duften. Kraftige bobler og en smule syntetisk ala slik og vingumme i smagen. Eftersmagen giver fornemmelse af fad, masser af frugt som banan og figner. For ung? Jeg er ikke helt med på dens popularitet.
~92

Charles Heidsieck 1996 ca. 900,-
Giver tegn på lidt alder. Toast caramel og lakrids i næsen. Lækkert. Næsen følger med i smagen, hvor det bliver en anelse mere frugt og syre. Flot finish. Waaaaau
~94+

Henriot 1996 ca. 700,-
Malt, hvede og fersken. i næsen. Svampet, youghurt osv. i smagen. Skulle lige have noget tid før den vågnede op i glasset. Men det blev ganske glimrende. Eftersmagen haltede en smule.
~94

Dom Perignon 1996 ca. 1.800,-
Jeg havde egentlig regnet med at denne ville falde fuldstændig igennem. Jeg er ikke den store d.p. fan. MEN. Udover at den muligvis var lidt ensporet var det faktisk rigtig godt. Lidt mælkeprodukt agtigt, fersken og røde bær i eftersmagen. Igen, skal have lidt luft.
~93

Jean Veselle Petit Clos 1996 ca. 500,-
Inden afsløringen havde jeg håbet dette var dp. Sikke noget tis. Smagte af æblecider og eddike. Ikke engang alkoholen blev kontrolleret.
~86

Bollinger RD 1996 ca. 1.300,-
Nu sker der noget! Virkelig kompleks. Lam. Kage. Kanel. Lakrids. Karamel. Hvede. En dejlig blanding i næsen! God syre og lidt grov i munden. Lækker lækker finish. Virkelig top top bobler.
~97

Krug 1996 ca. 2.300,-
Det bedste jeg har smagt. Så kan vi jo altid diskutere hvor meget jeg har smagt, men sådan er det jo…. Dog vil jeg sige at RD lå meget tæt på, og den er trods alt en smule billigere. Eksplosiv. Citrus, krudt. Faktisk nærmest blød i munden. saltvands noter. Citrus igen i eftersmag og flot flot frugt.
~98

Dom Perignon Rosé 1996 ca. 2.300
Endelig kom muligheden for at svine dp til. Hold da ferie en omgang crap. Det smager jo hjernedødt dårligt. Kedelig champagne blandet med middelmådig rødvin. Det er egentlig en meget rammene beskrivelse på denne. Død syg at drikke. Der må man altså gerne forvente lidt mere af en vin, til over 2.000 kroner.
~80

12 tanker om "Champagne 1996"

  1. OMG! Hvor ville jeg gerne have været med til den smagning!

    Næste gang, så ringer I lige ik’:)

    Interessant med tilsviningen af DP – er dette jeres generelle opfattelse af DP eller var det en dårlig flaske?

  2. Hey Anders.
    Min generelle holdning til dp er at jeg ikke er den største fan.. Dog må jeg så også sige at f.eks. deres 1996 var et rigtig godt glas, og man kan argumentere for at jeg fedter lidt med pointene. Roséen derimod, er noget af det mest skuffende jeg nogensinde har fået. Andre til smagningen kunne godt lide det, så tror bestemt ikke det var en flaske fejl. Dog har jeg ikke smagt andet dp rose – og jeg har ikke planer om at gøre det foreløbig 😉

  3. Super super super smagning! Nøj hvor jeg savner nogle af de flasker der!
    Personligt er jeg noget højere på Salon, var omkring 94-95 hvis jeg husker korrekt.
    DP var jeg nok også lidt point over, kan huske jeg gættede forkert i det sæt..
    Med hensyn til DP Rosé, så var det heller ikke noget jeg gad drikke den aften..

  4. Hej med jer – fedt indlæg, og GUD hvor får jeg lyst til champagne. Mht. til Dom P i den almindelige Vintage 1996 – jeg har selv haft fornøjelsen af at smage den et par gange, og har begge gange fundet den fantastisk – er jeres begrundelse for den lidt lave score, at den mangler tid til at udvikle sig eller er der for dyr i forhold til kvalitet? Parker vurderer den så vidt jeg husker til 98 point – højeste score for den Dom P nogensinde.

  5. Hej Mads
    Mange tak for din kommentar, ja man bliver noget tørstig ved dette syn!
    Som jeg skrev ovenover, så er jeg måske lidt fedtet med pointene. Prisen er ikke med i de pointmæssige overvejelser, det er den aldrig på winefactory. Det hele var semiblindt, så at den kun opnår 93 skyldes ganske enkelt at det andet bare var det bedre. Derudover var den også en smule ensporet, så hvis den skulle have et point mere (hvilket man godt kan forsvarer) skulle det meste af det andet også et point op. Men der skal ikke være nogen tvivl om at DP 96 smagte virkelig godt!
    At RP giver den 98, det er jo bare vanvittigt.Manden giver Krug 1996, 98 point. Det er altså meget meget langt fra DP. DP er ordinært for en 1996, hvor krug er sublimt.
    Krug 96 får i øvrigt 99 af wine spectator og wine spectator giver DP 96, 93 point.

    Både RP og WS’ noter ligger dog nogle år tilbage.

  6. De herrer

    En super fed smagning ser det ud til. Herligt at i har kørt dem semi/blindt, så er man ikke for forudindtaget. Jeg er ikke helt på linje med jer, ang. point, men vin udvikler sig hele tiden.
    http://www.vinkreutzer.dk/2010/06/krug-salon-og-comtes-des-champagne-pa-en-mandag/
    Her var 3 af flaskerne med noter og point fra mig.

    At svine Dom P. er kun standard i øjeblikket, jeg ser også elv frem til det og gjorde det forleden da jeg smagte ’02 blindt. Men men men, når den får lidt alder, så bliver det sværere at være hård ved ikonet. Den her boblesmagning havde jeg også glædet mig til at nakke den, men det lykkedes ikke rigtigt… Dom P er godt, med lidt alder. http://www.vinkreutzer.dk/2011/02/champagne-extravaganza/

    Herligt at se Charles Heidsick så højt vurderet, den overperformer ofte blindt.

    Hyg jer

    Frederik

  7. Hej igen – jamen jeg kan jo godt se, at jeg må spille noget mere på Krug – faktisk var jeg af netop modsatte opfattelse, så det glæder mig meget, bare ærgerligt, at Krug (og i øvrigt også Dom P) koster så meget 🙁 Men sådan er det jo…

  8. Hej 🙂

    Jeg syntes jeg mangler Dom ruinart Rose 1996 eller den alm. Dom ruinart 1998 og selvfølgelig den smukke men også lækkere Belle epoque 1996.

    Men ellers et fedt indlæg og en smagning jeg og selv gerne ville have været med til 🙂

  9. Charlotte, du er også sej!

    Cristopher > Ja, helt enig. Belle Epoque 96 burde have været med. Jeg kan nok godt en del flasker der burde have været med, og vi havde også sorteret lidt fra. Man er simpelthen nød til at stoppe på et tidspunkt – pga. pengene 😉
    Dom 98 havde været lidt fjollet til en 1996 smagning, men vi havde jo 1996eren med som du selv korrigere 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.