Hartland / Ben Glaetzer

Jeg kunne ikke besøge Barossa Valley uden også at slå et smut forbi Ben Glaetzers vineri. Vi har smagt vinene herfra flere gange på wine factory og er ret glade for dem. Vinene forhanldes i Danmark af wine.dk. Jeg blev pænt modtaget af Martin Strachan. Efter en rundtur på vineriet som deles af fire producenter, kørte vi en smagning igennem med alle deres vine. Nogle af vinene havde fået en times karaffel og det har de godt af.

Han har to serier af vine: Hartland og Glatzer. Førstnævnte er produceret på købte druer fra Langhorne Creek og Limestone Coast. Langhorne og Limestone ligger ikke i Barossa Valley, men derimod syd for Adelaide og regnes for at være koldt klima. Vinene fra Hartland er billigere end Barossa vinene. Barossa vinene er hvad man kan kalde ‘typiske’ barossa valley vine. Har i lang tid været rigtig glad for Glaetzer stil, og det er jeg ikke ene om. Han har på rekord tid fået et enormt godt ry. Lad os gå videre til smagsnoterne.

[portfolio_slideshow]

Hartland

Stickleback White 2010
[39% verdelho, 38% Viognier, 23% Semillion] 85 kroner.
Glimrende frisk sommer hvidvin. Ret godt alternativ til en sauvignon blanc. Masser af viognier noter i duften, lime, cirtus. Fortsætter i smagen hvor det dog er mere semillion der tager over. God frugt, abrikos og citrus.
~ 88 points.

Hartland Pinot Gris 2011
Meget høj syre. Derudover floral i duften og masser af miniralitet og granit.
~ 84 points.

Stickleback Red 2009
[45% Cab S, 38% Shiraz, 9% Dolcetto, 8% Lagrein] 85 kroner.
Deres entry level vin. Stor sællert i Danmark. Var mere imponeret over den denne gang end sidst jeg smagte den. Masser af peber og god mørk frugt.
~ 88 points. 

Dolectto & Lagrein 2010
Disse to nord italienske  druer gør det godt i det sydlige Australien. Ikke voldsom stor duft men byder dog på lidt mørk frugt. Smagen mangler lidt tanin men har en glimrende syre. Mere mørk frugt i smagen og lidt krydderet feel. Ganske glimrende vin.
~89 points.

Cabernet Sauvignon 2009
125 kroner
Masser af lakrids og klassiske noter i duften. Lidt jammy i smagen men det er OK. Der kommer også noget mint og holder en god syre og tanin.
~ 89 points.

Shiraz 2009 
135 kroner
Masser af læder i duften. Forstætter i smagen, hvor der kommer blommer og mørk frugt også. Desværre stikke alkoholen en lille smule ud.
~ 88 points.

Directors Cut 2010
100% Shriaz, 184 kroner.
I min optik det næstbedste australske køb jeg er stødt på. Det bedste i Danmark. Virkelig en tiltrækkende vin.  Havde fået karaffel. Toasted duft, mørke kirsebær og frugt. Har et rigtig godt mouthfeel og masser af tanin til at holde frugten lidt i skak. Pæn eftersmag.
~ 92 points. 

Glaetzer
 
Wallace 2010
[80% Shiraz 20% Grenache], 175 kroner.
Grenet grenache i duften, derudover behagelig balanceret mørk frugt. Masser af mint og lakrids i smagen.
~ 88 points.

Bishop 2010
[100% Shiraz], 275 kroner.
Masser af læder i duften, god stor frugt men afbalanceret. Mint i smagen og de klassiske shiraz noter, læder, chokolade og kaffe.
~ 90 points.

Anaperenna 2010
[72 % Shiraz, 28% Cabernet Sauvignon], 395 kroner.
Så sker der for alvor noget. Havde fået karaffel. Masser af sort the i duften, lakrid og tobaksblade. God saftig smag, fokuseret bombe – på den gode måde! Eftersmagen er der, den er lidt kort. Men OK. Fik flaskerne med, og efter noget tid var der sjov i eftersmagen.
 ~ 92 points

Amon-Ra 2010
[100% Shiraz] 695 kroner.
Havde ligeledes fået karaffel. Virker en smule mere kontrolleret end Aaperenna. Derudover mange af de samme noter. Masser af the, chokolade og kaffe. Masser af peber, men også lidt mere syre. Alkoholen stak en lille smule ud, men det hjalp efter nogle timer. Den mangler måske lidt spræl, vinen er næsten for ‘pæn’. Får et point mere end Anaperenna men de ligger tæt.
~ 93 points. 

En tanke om "Hartland / Ben Glaetzer"

  1. Fedt at høre om besøget – Smagte selv Director’s Cut for ikke så lang tid siden herhjemme, og jeg er meget enig: et super køb til prisen, den har lidt af det, som meget(!) dyrere aussie shiraz’er har!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.