3 tanker om "WFV #215 – Viognier Sweet Wine fra Ampelos"

  1. Faktisk blev jeg forbavset over muskatvin første gang jeg smagte det. Tanken var mig lidt fremmed fordi jeg straks associerede betegnelsen med muskatnød vi alle brugertil bechamelsauce i lasagne… Jeg er i dag langt mere positiv overfor den slags vine frem for de traditionelle portvine, så det er et spændende område.

    • Hej Henrik – Mange tak for din kommentar!
      Vine på muscat druen kan være vanskelige at blive kloge på – særligt, da der er så meget billigt og relativt dårligt muscat-vin på markedet. Men der er, som du måske også har opdaget, producenter rundt omkring, som virkelig tager muscat druen seriøst og prøver at lave gode kvalitetsvine på den. Jeg har personligt fået flest gode oplevelser med muscat-baserede vine fra Australien, hvor de både laver mousserende vine, trad. lyse dessertvine og langtidslagerede hedvine på druen, og så Californien 😉

      • …selvom vinen i afsnittet selvfølgelig ikke er lavet på muscat druen (OBS!), men derimod på viognier, grenache blanc og grüner veltliner.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.