anbefaling | vine vi smager | point | pris |
---|---|---|---|
Neutral | Leboscq Medoc 2010 | 86 | 80 |
Godt køb | Chateau Lamothe-Cissac Haut Medoc 2010 | 90 | 100 |
Godt køb | Chateau Patache d’Aux Medoc 2010 | 91 | 100 |
anbefaling | vine vi smager | point | pris |
---|---|---|---|
Neutral | Leboscq Medoc 2010 | 86 | 80 |
Godt køb | Chateau Lamothe-Cissac Haut Medoc 2010 | 90 | 100 |
Godt køb | Chateau Patache d’Aux Medoc 2010 | 91 | 100 |
Kære Wine Factory
I afsnittet er der tvivl om hvorvidt Lamothe-Cissac 2010 er Cru Bourgeois. Jeg kan fortælle jer, at det er den og anmærkningen (Cru Bourgeois) fra 2010 og frem sidder på flaskehalsen og ikke længere etiketten. Det gælder alle vine som får klassifikationen Cru Bourgeois. Nu ved i så hvor i skal kigge hvis i skulle være i tvivl.
/Barolo
Hej Barolo!
Mange tak for dit tip! Jeg har lige tjekket de tomme flasker, smart med en banderole. Bordeaux er virkelig blevet moderne med QR kode 😉
Tjaaa, de har rykket lidt 🙂 Måske i skulle fortælle det til jeres seer i næste afsnit, så de ved hvor de skal kigge når de handler vin… Bare en ide, jeg ved jo ikke hvor man der læser kommentar felterne.
Forsat god vin(d)
Det er helt klart noget der skal snakkes mere om i et afsnit, ligesom det skal afprøves live 😉
Tak for nok et godt afsnit, hvor det fremgår tydeligt, at I er glade for Bordeaux. Det kan jeg godt forstå, ikke mindst det generelt tårnhøje niveau taget i betragtning , man præsterer i det sydvestfranske disse år. Dårlige årgange eksisterer stort set ikke mere (skulle da lige være med undtagelse af 07) – det er herligt at se, at de tidligere så arrogante franskmænd har justeret på deres selvopfattelse og indset, at det er indholdet i flasken, ikke etiketten, der er afgørende for et salg.
Et lille apropos til Barolos kommentar, måske mest for nørder men alligevel: der er forskel på vin fra Medoc og Haut Medoc. Det kunne I måske komme ind på, næste gang I har et heat med flasker fra M og HM?
mh Lars
Bestemt. Tror vi har haft berørt det kort en gang før. Men det bør vi snakke mere om. Ligesom vi lige skal have snakket lidt mere om cru bourgeois og deres nye mærkning.
I øvrigt Lars, hyggeligt at hilse på dig i dag!
Og da lige over i dén grad.
I virker gennemsyret af vinbacillen, og jeg håber virkelig, at I kan bevare den samme passion for både vinen og de mange fede indslag, I producerer hver eneste uge.
Dejlig gennemgang. Tak!
PS: Lidt trist med jeres “fede Parker smag” kommentar dog. Det er efterhånden blevt modbevist så mange gange og ikke fair mod en mand (og os forbrugere)som har baseret sit liv på at servicere, nemlig, forbrugerne og nedbryde fordomme og vinsnobberiet. Hans favoritvin, når han gås på klingen, er desuden Haut Brion. Indbegrebet af “øm” og yndefuld Bdx. Ikke fedme. Eller tag bare disse vine I tester. Patache har han givet 90p. I bruger selv hans skala – tager højde for alt; fedme, tekstur, farve, tanniner, syre, finish, næse etc…
Selvtak! Glad for du kunne lide det 🙂
Mht. Parker-smagen (hvis der findes sådan en), så mener jeg man roligt kan sige, at kære Bob var til de lidt kraftigere, “større” vine, i de første år af hans karriere – der var jo en grund til at han blev “bandlyst” i Bourgogne, i hvert fald i en periode. Jeg mener tillige, at man kan spore hans indflydelse på Bordeaux, som i de sidste 10-15 år har lavet fyldigere, federe og mere “amerikaniserede” vine – dette kan selvfølgelig også have været Bordeaux’s eget forsøg på at lave flere “ready-to-drink” vine, men mange mennesker, både i bordeaux og uden for, tilskriver Parker denne udvikling.
Så skal det selvfølgelig lige konstateres én gang for alle, at vi her på WF har stor respekt for Parker og den indflydelse han har haft i vinverdenen. Det kan godt være vi ikke altid er enige i hans vurderinger (langt fra), men han har under alle omstændigheder gjort vinverdenen mere tilgængelig for millioner af mennesker, og har sikkert også gjort meget for kvaliteten i mange områder, ved at skabe en standard som producenterne kunne stræbe efter.
Tak for kommentaren Lars – de er altid værdsat!! 🙂
Hej. Tak for en fin video. Jeg købte 12 stk af Le Boscq 2010 for nylig. Inden jeg havde set jeres video desværre. Jeg synes selv den smager godt – og har efter min mening ikke taget skade af alderen. Det kunne være interessant at høre om I selv har gensmagt vinene her 5 år efter? Så vidt jeg kan se er de stadig til salg og måske en anbefaling værd?
Hilsen Eskild
Hej Eskild,
Spændende, det er jo ret længe siden vi smagte den, men 2010 er jo en klasse årgang med massere af udviklingspotentiale – har selv stadig en halv kasse Chateau Patache d’Aux Medoc 2010, som smager rigtig godt nu!
Jeg forventer også at Le Boscq 2010 har haft godt af nogle år.