4 tanker om "WFV #242 – Pic & Chapoutier Côte du Rhône & Château la Canorgue Luberon"

  1. “Danskernes foretrukne” eller “utvivlsomt den bedste kvalitet til pengene”.
    Jeg taler om de sydlige Rhone-vine, som I i den senere tid og gennem jeres mange udsendelser har sat fokus på et utal af gange.
    Men er det så så godt? WFV nr. 242 rammer vel egentlig meget godt med et stort og radikalt tjaaaaa……..
    Til en god hundredemand må man ha lov at have visse forventninger, og jeg fornemmer, at I er en smule skuffede?!
    Jeg synes måske, at udviklingen i Syd-rhone er gået lidt i stå de seneste 10-15 år, eller måske snarere: der er andre områder, der virkelig er fremme i bussen de senere år, og så vil det jo fornemmes som om, at de andre, læs: Syd-rhone, sover lidt i timen.
    Købte selv en del billig-rhone for år tilbage og var glad, ikke mindst pga price/quality forholdet. I dag ryger det sjældent Rhone i min kurv. Bevares, druerne er modne, det smager godt……., men er det ikke også lidt kedeligt???
    Btw: Jeg synes det er vildt fedt, når I ikke er enige om vinens kvalitet og pointsgivningen. Skønt at se, at 242 afsnit, og garanteret mange flere flasker, ikke totalt har ensrettet jeres paletter……-)

    mh Lars

    • Jeg mener personligt at man i prislejet 60-90 kroner kan finde nogle rigtig gode rhone køb. Men jeg synes rhone har det svært når man kommer over det prisniveau, jeg synes ikke der sker ret meget.
      Jeg tror du kan have ret i, at rhone sover lidt. Og så alligevel ikke. Jeg synes man ser en tendens til at der bliver brugt mere fad i rhone, men om det så er en god ting er svært at sige. At smide sin vin på fad er dog ikke den helt store udvikling.
      Jeg kunne godt tænke mig at der kom noget mere hvidvin ud af rhone dalen, det synes jeg er ret spændene.

      Jeg var også stor rhone fan for nogle år siden, især pga. pris/kvalitet. Men nu synes jeg simpelthen at det er for kedeligt. Men jeg tror det stadig tiltaler mange, der ikke går lige så meget op i vin som os.

      Ja, vi er ikke helt enige, men skuffede det var vi vidst begge. Det er trods alt ikke helt billig vin.

  2. Hej drenge,

    Endnu et afsnit med Rhone, det er der godt nok meget af for tiden.. 😉
    De danske vinhandlere er ikke just opfindesomme, det er som om Rhone og efterår er den eneste kombi de kan komme op med. Jeg ser mange andre områder som egner sig lige så godt til de danske vejr og mad (hvis det er det som de bassere det på?)
    Spanien? Der er da mange rigtig spændende regioner, nogle også ganske rustikke.. Men brandet er nok ikke lige så godt som Rhone…

    Jagtvin ftw…….. Hah..

    • Hej Peter,

      Helt enig – mange vine/områder fra Spanien er oplagte bud, og hvis man gerne vil have noget fra Sydfrankrig er der jo andre glimrende områder som Roussillon og Languedoc….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.