9 tanker om "WFV #246 – Langhe Nebbiolo, Renato Ratti & Produttori Del Barbaresco"

  1. Yo Svende!

    Ingen spørgsmål til Langhe, men derimod stort cadeau til d´herrer for et forrygende underholdende afsnit med høj X-factor værdi. Lige til at blive i godt humør af, og det er da ikke det værste.
    Jeg elsker, når I går i kollektivt selvsving (nelliker, sort the, brunkager, hi hi….), og det gør ikke det fjerneste, at det bliver en smule selvsmagende. I vinens verden burde Jante for længst være afgået ved døden…:-)
    Sidst men ikke mindst gør de to Langhe-produkter for alvor noget ved tesen om, at man hellerere skal købe en Langhe end en billig Barolo, hvis muligheden byder sig.
    Og det gør den så heldigvis her.
    Keep it up, har stadig ikke fået mundvigene i vandret….:-)

  2. Kanon afsnit! Virkelig meget god viden, der bliver udbredt, trods til små berusede tilstand! I udstråler at i også nyder at lave det i laver ! 🙂
    Rigtig fedt med noget fokus på Nebbiolo druen, uden at det behøver at koste kassen.
    Jeg må finde nogle at købe en kasse med, da det jo er PWs betingelser…..

  3. Rigtig godt afsnit. Og tak for en super blok. Jeg ser hvert eneste afsnit i lægger ud.

    P.S.
    Jeg håber personligt, at I laver en julekalender i december, som I gjorde det første år. Det kunne være hyggeligt 🙂

  4. Om ikke afsnittet har gjort så meget indtryk, at jeg d.d. har investeret i tre flasker Nebbiolo d`Alba “Berrnadina” fra Ceretto i 07 årgangen.
    Indkøbt i mit lokale SuperBest i Køge (Danmarks bedste vinafdeling?!) med overskriften “Kup fra Konkursbo”. Påstået normalpris 240,-, solgt for en hund flasken.
    Allright, ikke verdens største eller mest tanninholdige nebbiolovin, men det s-m-a-g-e-r bare p….godt!
    Tippet hermed givet videre med konklusionen hellere en god nebbiolo fra Langhe-land end en skidt Barbaresco!

  5. Hej WFV
    Jeg har efter at have ser afsnittet købt Ratti Langhe og er meget enig i at det er en rigtig god vin. Nu har Philipson så lige fået årgang 2011 hjem til 80 kr somjeg naturligvis er meget fristet til at købe.
    Men kan i sige noget om Piemonte og årgang 2011 generelt, og om man kan forvente samme høje standard som 2010? Eller er det slet ikke så meget årstal som er vigtigt, men producentens almene høje standard der giver udslaget for vinen? Hvad er jeres forventning til Ratti Langhe 2011 – tror i det er et “Godt køb”?
    Mvh
    Morten

  6. Hey Morten..

    Smukt navn forresten;)
    Det er desværre lidt svært at finde god info på langhe Nebbiolo, da det i de fleste tilfælde er Barolo, der bliver fokuseret på i vertikalsmagninger, som jo i mange tilfælde er nøglen til at forstå de forskellige årgange.

    Og det er næsten umuligt lige pt at bedømme baroloer, da der ikke er kommet noget på markedet i fra årgang 11, eftersom lovgivningen siger 4 års lagring..

    Jeg kan ikke sige så meget om 2011, da vi ikke har smagt den endnu, men hvis jeg kender Renato Ratti ret, så går de efter en kraftigere og saftigere stil, næsten som ingen andre, der har med Nebbiolo at gøre. Således er de altså mindre afhængige af en perfekt årgang.. Jeg drikker eksempelvis mere 2006 end 2005 i Bordeaux, da denne årgang er mere kompleks og klassisk end 05. Ligeså mht. Toscana, så drikker jeg helst ikke 03, da denne igen er en varm årgang og der mangler kompleksitet.
    Det jeg forsøger at sige er at Renato, uden at ha smagt den 2011 med stor sandsynlighed er en god årgang, med udgangspunkt i ovenstående.

    Men forstå mig ret, hvis 11 har været en skodårgang, altså for meget regn kan resultatet ikke gemmes i mere frugt og power, men jeg tror ikke dette er tilfældet.

    Men vi må se om vi støder på 2011 i nær fremtid – det plejer jo at være godt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.