Tillykke med de 250 afsnit – ser frem til de næste mange hundrede!
Krug er lækre sager, selv har jeg desværre kun haft mulighed for at smage deres Grande Cuvee. Sådan en ældre sag som ’88 kunne nu være sjov at prøve – men bestemt også ’90 eller ’96 😉
Enig, jubilæet kunne ikke fejres på mere værdig vis.
Tilbage står blot: hvordan filan får fattige studerende fingre i så dekadent og kostbart et produkt?
Og så et mere champagne-wise spørgsmål fra en champagne-novice: I har flere gange smagt Cuvée William Deutz 1999 (det har jeg oss……); hvordan sammenligner I denne med Krug ´88?
Ser frem til flere dekadente afsnit på WFV…….-)
Krug 88 var vi heldige at finde til en lavere pris i Skælskør Vinhandel for år tilbage – men det er da heller ikke den type vinkøb vi gør oftest 😉
Mht. William Deutz – de to vine kan sammenlignes så langt, at de begge indeholder store mængder Pinot Noir, bl.a. fra Aÿ, og dermed ofte har en imponerende frugtdybde og kompleksitet, MEN så stopper sammenfaldende også – hvor Deutz er ren, slank og lidt feminin, er Krug mørk, voldsom og intens. Ét eksempel på de mange forskelle på de to huse er, at Deutz ikke ejer et eneste fad, hvor Krug benytter fade fast, hvilket selvfølgelig giver en bredere, federe stil til Krug. De to huses stile er med andre ord meget forskellige, men jeg er glad for dem begge! 🙂
Tak for nørdet beskrivelse, Tobi…:-)
Som nævnt er champagne et af mine blind spots rent vinmæssigt, men at Krug´en skulle være så meget voldsommere end William Deutz, det er godt nok vildt. Mørke kældernoter med solidt bundtræk var noget af det, jeg forbandt Deutz prestigecuvée med, men det er klart, at det afhænger, hvad man sammenligner med. Og mit sammenligningsgrundlag hidtil har primært været simple NV-champagner.
Er så heldig at have et par flasker af Krugs “den almindelige” liggende, det glæder jeg mig meget til at smage. Bliver sgu mere og mere tændt på at gøre noget mere ud af det der med de panjer…..
Fantastisk med lidt ordenlig vin til vores afsnit #250 !
Lækkert billede i øvrigt, hermed ny baggrund på min pc
Ditto 😉
Synes det er en meget værdig måde at fejre et kvart tusinde!
Tillykke med afsnit nr. 250! Det er imponerende.
Det kan kun blive en god uge nu 🙂
Tillykke med de 250 afsnit – ser frem til de næste mange hundrede!
Krug er lækre sager, selv har jeg desværre kun haft mulighed for at smage deres Grande Cuvee. Sådan en ældre sag som ’88 kunne nu være sjov at prøve – men bestemt også ’90 eller ’96 😉
Enig, jubilæet kunne ikke fejres på mere værdig vis.
Tilbage står blot: hvordan filan får fattige studerende fingre i så dekadent og kostbart et produkt?
Og så et mere champagne-wise spørgsmål fra en champagne-novice: I har flere gange smagt Cuvée William Deutz 1999 (det har jeg oss……); hvordan sammenligner I denne med Krug ´88?
Ser frem til flere dekadente afsnit på WFV…….-)
Lars – tak for kommentar og spørgsmål!
Krug 88 var vi heldige at finde til en lavere pris i Skælskør Vinhandel for år tilbage – men det er da heller ikke den type vinkøb vi gør oftest 😉
Mht. William Deutz – de to vine kan sammenlignes så langt, at de begge indeholder store mængder Pinot Noir, bl.a. fra Aÿ, og dermed ofte har en imponerende frugtdybde og kompleksitet, MEN så stopper sammenfaldende også – hvor Deutz er ren, slank og lidt feminin, er Krug mørk, voldsom og intens. Ét eksempel på de mange forskelle på de to huse er, at Deutz ikke ejer et eneste fad, hvor Krug benytter fade fast, hvilket selvfølgelig giver en bredere, federe stil til Krug. De to huses stile er med andre ord meget forskellige, men jeg er glad for dem begge! 🙂
Tak for nørdet beskrivelse, Tobi…:-)
Som nævnt er champagne et af mine blind spots rent vinmæssigt, men at Krug´en skulle være så meget voldsommere end William Deutz, det er godt nok vildt. Mørke kældernoter med solidt bundtræk var noget af det, jeg forbandt Deutz prestigecuvée med, men det er klart, at det afhænger, hvad man sammenligner med. Og mit sammenligningsgrundlag hidtil har primært været simple NV-champagner.
Er så heldig at have et par flasker af Krugs “den almindelige” liggende, det glæder jeg mig meget til at smage. Bliver sgu mere og mere tændt på at gøre noget mere ud af det der med de panjer…..