3 tanker om "WFV #252 – Taylor 2003"

  1. Rigtig godt afsnit!

    Kan man sige noget generelt om hvor længe portvin kan “holde sig”, når den er blevet åbnet?
    Og hvordan skal den opbevares, når den er blevet åbnet? Køligt eller ved stuetemperatur?

  2. Jeppe – mange tak for kommentar og spørgsmål!

    Hvor længe en port kan stå åben, afhænger af flere parametre, herunder hvilken type, alder og producentens stil.
    En tawny type vil typisk kunne tåle at stå i flere uger, eftersom vinen allerede har gennemgået en forsigtig oxidationsprocess – dog vil den typisk blive træt efter noget tid. Jo ældre tawny, jo længere kan den ofte stå, har jeg fundet.
    En ruby skal som tommelfinger-regel behandles som en flaske kraftig rødvin, dvs. den bliver bedre med noget luft, men skal typisk ikke stå mere end et par dage. Det er en skrøne at vintage og LBV skal drikkes på samme dag man åbner dem, som du kan se i dette afsnit, blev Taylor 03 faktisk bedre dagen efter – dog vil jeg, modsat tawny, være meget forsigtig med at gemme ældre vintage vine for længe. Vintage med 30-40-50 år på bagen, KAN være skrøbelige, og skal drikkes på én aften – andre igen kan vise sig at være supermands-vine som holder sig i en uge.
    Mht til temperatur – kulde konserverer, og det kan forlænge levetiden, men jeg putter aldrig mine portvine i (alm.)køleskab, af den simple årssag, at hvis jeg først skal tænke på at få vinen ud af køleskabet og tempererer den 1/2-1 time før jeg kan begynde at drikke den, så får jeg den sjældent drukket.

    Håber dette svar hjalp – du (og I) er som altid velkomne til at spørge, og gerne også igen, hvis der er noget som skal uddybes 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.