WFV #325 – Christopher Kok på besøg

Anbefaling Vine vi smager Point pris
Castello di Montegiove, Gatto Gatto 2010 87 75
Castello di Montegiove, Mi Mo So 2009 91 130
Castello di Montegiove, Elicius 2009 (IGT) 90 200

Vi siger mange tak for besøget, du kan følge Christopher og Kokkensvinhus på facebook

Umbrien

4 tanker om "WFV #325 – Christopher Kok på besøg"

  1. Hej, I bliver nødtil at have styr på fakta inden i sender anmeldelsen og baggrundshistorien på web – familien Misciattelli har aldrig været forvist eller jaget bort fra Montegiove, tjek lige op med Lorenzo og Rikke for god ordens skyld.

    • Hej Gita

      Mange tak for din kommentar.

      Jeg beklager på WF’s vegne, hvis nogle af oplysningerne i afsnittet var ukorrekte.

      Vi forholdt os udelukkende til den gode Christopher, der som eneimportør må forventes at have styr på huset.

      Uanset familiens historie, ændrer det jo i hvert fald ikke på vinenes kvalitet.

      Hvis du har supplerende oplysninger om producenten, så del dem endelig med os her på WF 🙂

      Vh
      Tobias

    • Hej
      Ifølge Lorenzo, som lige har været forbi Kokkens Vinhus torsdag og fredag.
      Har faren/ familie blivet forvist at kommunister for ca 30 år siden.

      Det er det jeg har fået fortalt. Og da jeg ikke har fået noget af vide at Lorenzo her igår og forgårs om information mm. Da han også har set afsnittet, må jeg forholde mig til at der ikke er noget galt med informationen.

      Mvh

      Christopher

  2. Kære allesammen,

    Jeg har i de sidste 12 år været ansvarlig for daglig drift af godset samt vedligeholdelse og restaurering af slottet i Montegiove. Det er første gang i næsten 100 at slottet bliver drevet direkte og beboet året rundt af en fra familien Misciattelli. Slottet har været i familiens eje siden 1780, og godset er således en af Umbriens ældste virksomhedder idag.

    Vi har altid lagt meget vægt på at have et godt forhold til beboerne i landsbyen, som slottet idag er en del af. Vi anser det ligeledes for at være vores fornemmeste pligt at garantere et sundt og behageligt arbejdsmiljø, med vægt på korrekte ansættelsesforhold og professionel efteruddanelse. Jeg kan derfor garantere, at selv blandt de som, på grund af politisk overbevisning, har svært ved at “synes om” gamle herregårde, er vi faktisk fuldt ud accepterede og meget respekterede. Det er rigtigt at i efterkrigstidens Italien, blev en del store herregårde eksproprieret og uddelt til jordløse bønder, det er så heldigvis en skæbne som Montegiove ikke led.

    Min far havde i mange år boet uden for Italien, men havde altid et stort rum i sit hjerte for Montegiove, som idag skylder ham og hans rettidige og omhyggelige indgreb i driften op i gennem 1980’erne og 1990’erne, at slottet og godset stadig stod til at redde ved min ankomst i 2001. Måske tænkes der på de vanskelighedder som også vi har haft i disse årtier, hvor det var meget svært for store landejendomme at overleve, og mange endte med at blive solgt, ofte til udenlandske investorer eller indgå i kooperativer.

    Jeg vil sørge for at vi får lavet noget nyt materiale om slottet og dets historie på dansk. Ligeledes skal vi sørge for at have mere dansk materiale omkring produktion og ansvarsfordeling på godset. Jeg kan i den sammenhæng gøre opmærksom på, at jeg personligt står for den daglige drift af kælderen og marken, vi har to yngre eksterne konsulenter, der primært arbejder i Montalcino og chianti classico, deres råd og vejledning er essentiel, men vi har rigtigt godt styr på hvad vi går og laver, hvilket er en fundamental forudsætning for at lave god vin, og som selv den dyrest flyvende konsulent ikke kan erstatte.

    Jeg er glad for at i alle er kommet med indlæg og takker for dem. Når vi har det nye materiale på dansk klar, skal jeg sørge for at fremsende det til jer alle.

    Lorenzo Misciattelli
    Castello di Montegiove, 05010 Montegabbione (TR), ITALY, Uff./Off.: 39 0763837473, Cell.: +39 3398762098.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.