3 tanker om "WFV #397 – Glas smagning"

  1. Hej drenge
    Tak for endnu et interssant indlæg. Nu nævner i selv at i ikke vil gå ind på anmeldelse af vinene, men at i i fremtiden vil benytte det glad der egner sig bedst til druen. Men kan i sige noget om hvor stor forskel i point i mener der vil være på de forskellige glas. Hvis vi nu leger at vinen i det bedste glas score 90 point hvor vi, i så ligge med de andre glas. Det lyder som om forskellen er stor?
    Og som i også nævner løber man jo ikke lige ud og investerer i 3-4 nye vinglas – og der er sikkert lige så mange forskellige til hvidvin – så hvis man kun skulle købe et allround glas hvilket skulle det så være?

    God Jul og Godt Nytår
    Morten

  2. E-n-d-e-l-i-g!!!!! Endelig kom det længe ventede afsnit om glassets indflydelse på oplevelsen, og det var afgjort værd at vente på.
    Hører selv til dem, der er omvendt efter et Riedel-seminar og er nærmest hysterisk med, at der vælges det rigtige glas til den givne vin. Kan næsten gå ned med en depression, når man er gæst et sted, hvor glas-aspektet negligeres totalt. God vin i mormors gamle og alt for lille glas – det er da for nederen…!
    Lidt betragtninger: Personligt finder jeg, at forskellen ved glas er størst i duften, mindre i smagen, hvad tænker I?
    Dernæst: Kunne der tænkes at gå lidt “lemminge-adfærd” i den, når i f.eks. sidder med en nebbiolo-vin og “ved”, at det er pinot-glasset, der skal give den bedste oplevelse?
    I forlængelse af det her et forslag til et kommende afsnit om glas: Brug de samme tre glas men hold vinen blind – vinen skal dog matche et af de tre glas. Man rater så glassene, hvorefter vinen afsløres. En alternativ blindsmagning, som jeg godt gad se udført af jer.
    Tak for afsnittet..:.-)

  3. Lars:

    Jeg synes du har en point.. Vi kører gerne et glas-afsnit, hvor vi holder vinen blind.. 🙂

    Jeg hører også, som du selv, til dem der synes at duften klart bliver ændret mest.. Er lidt skeptisk omkring permanente smagsændringer, fordi man drikker af forskellige glas.. 😉

    Men der er altså noget om det, når vi taler vinen der rammer tungen på forskellige måder.. Dog ikke for mit vedkomende, da jeg drikker, så at sige “uden tunge”… vil gerne uddybe 😉

    Jeg er mere til tanken omkring forskellig duftopfatninger i forskellige glas.. Med det mener jeg, at når glasset føres op til munden, inhalerer næsen den specifikke duft, der er i det pågældende glas og derved i de næste sekunder opfatter vinen anderledes – også i smagen, da smagen afhænger enormt af duften … ! 😉

    Men som du selv siger, skal man passe meget på ikke at blive snydt af hjernen.. Den er meget kompleks og underlig (ulogisk) til tider.. Og det er meget svært at opdage, at vi bliver snydt og for den sags skyld, at gøre noget ved …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.