4 tanker om "WFV #399 – Portugal smagning, Kopke, CV & Quinta do Vale Meão Tinto"

  1. Halløj svende.
    Rigtigt godt nytår. Rart at se, at I ikke fik fyret alt det vinøse krudt af den 31. men stadig havde nogle store kanonslag tilbage til den fattige januar..:.-)
    Og også rigtig fedt, at I giver Portugal en chance. Tror vi er mange, der gerne vil prøve noget nyt, og så er i hvert fald undertegnede alligevel gennem lang tid gået i en stor bue uden om Portugal. Ikke at der er nogen speciel grund til det, men….
    Vil så sige, at lysten på Portugal ikke er blevet styrket efter dette indslag, så mit spørgsmål til jer – og andre – kunne egentlig være: hvorfor give Portugal en chance?

  2. Jeg forstår ikke hvordan
    Quinta do Vale Meão Tinto 2008 92p 400 Kr & Kopke Vinha Velha 2008 92P 400 Kr kan være et neutral køb og i afsnittet før får Mitolo Savitar 06 92P 400 kr Godt Køb???

    Er det bare mig der synes det er lidt mærkeligt????

    • Hej Primus_jon

      Ja, jeg kan godt forstå at du synes det er mærkeligt.
      Men vores godt køb/neutral m.v. er følelses baseret. Det er en sammenhæng mellem pris og kvalitet som vi ikke har nogen formel som vi operere ud fra. I bund og grund er den irrelevant når vi snakker vine i denne prisklasse især. Vi indførte den i tidernes morgen, for især at være en hjælp for vine i prisklassen 50-90 kroner. I den lave prisklasse kan man ikke forvente at finde mange 90+ points vine, hvorfor vi synes det var på sin plads at notere at selv om en vin måske får 87 points, kan den sagtens være et godt køb.

      Men godt køb skalaen er ikke udelukkende en pris kontra kvalitet måler. Det er også en indikator for hvad koster vinene normalt i det område vi smager i, og er den gældende vin så et godt køb i forhold til det.

      Rationalet i dette tilfælde er formentligt at for mitolos tilfælde så er det en vin fra et mere anerkendt bordvins distrikt, et område hvor vine generelt koster mere end i Portugal som er mindre anerkendt bordvins distrikt. Vi forventer således at få en lidt højere kvalitet pr. krone i Portugal end vi forventer i Australien.

      Det er lidt tyndt – og jeg kan godt forstå at du er uenig. Men som tidligere nævnt, så betyder den ‘godt køb’ skalaen ikke så meget når vi kommer op over 150 kroner.

  3. Hej Mark

    Jeg takker for dit svar og kan for den sags skyld godt se dit argument. Den eneste grund til at jeg skrev, var bare at jeg synes det ville være på sin plads at det blev uddybet lidt så, andre brugere også forstår hvad der ligger til grund for overnævnte eksemple inklusiv mig selv 🙂

    Fortsat god dag til jer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.