SPAR priser – det rene fup!

Det har længe været mere eller mindre kendt, at supermarkederne sælger varer på SPAR beløbet. Dette gælder i høj grad også vin. Vin er et produkt, som kan være svært at gennemskue, hvis man ikke interesserer sig meget for det, og konstant observerer prisudviklingen. For hvordan skal man kunne vide hvad den reelle pris på en tilbudsvin egentlig er? Der er jo tusinde varianter, årgange mv. så for forbrugeren er det svært at gennemskue, ”men det må jo være godt når man sparer 300,- på en kasse til 150,-”

Prøv at forestil dig at det samme skete med mælk. At næste gang du skulle købe 6 liter letmælk stor der et stort SPAR skilt ud over kølemontrerne. ”snup 6 liter letmælk for 50 kr. SPAR 100!” så ville du jo straks vide at literprisen på mælk aldrig har været i nærheden 25 kr. literen, men at de i bund og grund prøver at få dig til at købe mere, da det jo er et godt tilbud, det er jo nede på 1/3 af prisen.  Det er det samme der sker med vin, det er bare ikke helt så let at gennemskue.

føtex spar

Det skal dog påpeges, at jeg ikke siger det er dårlig vin de sælger i de forskellige supermarkeder, jeg vil blot åbne jeres øjne op for deres fine SPAR skilte. Lad vær med at køb vin efter dem, for det er kunstigt oppustet priser, som vinen kun har kostet i en uge, hvor der med sikkerhed ikke har været det store salg i den.

MORTEN ZAHLE har tidligere skrevet en glimrende artikel om dette i Jyllandsposten. Du kan læse artiklen her

Sparmærke

2 tanker om "SPAR priser – det rene fup!"

  1. Hej Sandra
    Tak for dit input. Ja, det er jo gode nyheder, og vi havde en snak om det i weekenden. Men der er muligvis nogle problemer med dem, når man læser artiklen. Det kan selvfølgelig være jounalisten mén:
    For mig lyder det som om at det blot er retningslinjer, og ikke direkte regler. Det lyder altså ikke som om at der er nogen straf for overtrædelse. Desuden kan der måske også være et problem ved at håndhæve reglerne, hvis det endelig bliver regler. Det er lidt mine tanker om det.

    Men jeg håber da det vil fungere 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.