WFV #142 – Lamothe Cissac Villes Vignes 2006 og Rustenberg 2008


Endnu engang kaster vi os over noget for Sydafrika. Vi har fået blod på tanden, så nu vil vi give Sydafrika den næsten ultimativ udfordring: Bordeaux! Se med hvordan det går og hvad sammenhængen mellem de to vine er.

Den Sydafrikanske importeres af Tedeum Vin som har været så venlig at tilsende os vinen fra Sydafrika. Vinen kan købes hos Tedeum vin ved henvendelse på 45 86 00 50 eller smv.dk. Følg i øvrigt Tedeum Vin på facebook her.

Lamothe Cissac 2006 er venligst tilsendt af Philipson Wine og kan erhverves på deres hjemmeside.

Anbefaling Vine vi smager i dette afsnit Point Pris
 Køb ikke Rustenberg 2008 81  129,00
 Godt Køb Lamothe-Cissac Villes Vignes 2006 86  100,00

6 tanker om "WFV #142 – Lamothe Cissac Villes Vignes 2006 og Rustenberg 2008"

  1. Hello! – her blot lidt supplerende omlysninger om brett, hvis alle ikke lige fik fat i det, da mine ellers så ferme kolleger brugte termet i afsnittet ;-):

    Brett, eller Brettanomyces (eng.), er en bestemt gærtype under Saccharomycetaceae-familien. Når brett gror i et sukkerrigt miljø, danner den bl.a. eddikesyre – den findes i naturen oftest på skindet/skralden af frugt. Når brett gror i tønder som bliver brugt til opbevaring af vin, påvirker den både duften og smagen af den pågældende vin. Nogle vinmagere, specielt i den gamle verden, benytter sig med fuldt overlæg af brett, til at give deres vine en landlig/animalsk karakter. Det sker dog at denne note bliver for overdøvende i forhold til de andre noter, og i et sådant tilfælde vil langt de fleste vinfolk anse det for en decideret fejl i vinen. Brett kan ydermere give noter af: lade, hestestald, plaster, bacon, røg, saddel, ost og rådenskab. Brett kan bekæmpes med svovldioxid, men er meget svær at udrydde – normalt kræver det, at man må brænde de inficerede tønder.

  2. Det er sgu i orden at blive fornærmet over kedelig vin. Livet er simpelthen for kort til at drikke dårlig vin. Men jeg har tænkt over, hvad er jeres bevæggrunde for, at I ikke indkluderer vinens pris ind i jeres point-givning?

  3. Fordi at vi vil bedømme vinen som den er når vi uddeler point. Således at pointene ikke afhænger af forhandleres varierende prissætning. Vi synes at det gør det meget nemmere at sammenligne vine med hinanden, når man ikke skal tænke over pris. Det var også årsagen til at vi begyndte at bruge “Køb ikke – Neutral – Godt Køb” for på den måde at at signalere hvad vi synes om vinen i forhold til prisen.
    Skræk eksemplet på hvad der sker når man benytter pris i forbindelse med point er Anders Grøndahl.

    Jeg håber ovenstående giver mening.

  4. Hey igen igen

    Godt du lige kommer ind på Brett, det hoppede vi lidt hurtigt over desværre.

  5. Det giver rigtig god mening og synes også, at jeres supplement med købene er en fin ting. Hvad er det med Anders Grøndahl? Kender ham ikke.

  6. lækkert, glad for det falder i god jord.
    Anders Grøndahl, http://vin-top-10.dk/. Han er formentlig den mest useriøse vinskribent herhjemme. Det siger ikke så lidt, for der er efterhånden mange om buddet. Cissac 06 giver han f.eks. 96 point. Og de eneste noter til vinen er kommentar til prisen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.