WFV #154 – Filipa Pato B3 Brut Nature, portugisiske bobler

I dagens afsnit bliver der smagt på bobler! Endelig! Det er ved at være noget tid siden, vi sidst havde et boble afsnit her på siden.

Det er noget ret unikt, for mig personligt. Mousserede vin fra Portugal, alene det gør det unikt, men samtidig er det lavet som Brut Nature på druesorterne Baga og Bical i den portugisiske vinregion Bairrada.

Vinen imponerer i den grad og ender med en score på 90 point.

Anbefaling vine vi smager i dette afsnit point pris
Godt Køb B3 Brut Nature, Filipa Pato 90

7 tanker om "WFV #154 – Filipa Pato B3 Brut Nature, portugisiske bobler"

  1. Hej Rasmus
    Godt afsnit. Idet hele taget finder jeg Winefactory’s ekspeditions TV inspirerende (da man oftere i udlandet støder på forskelligartede vine end dem i gænge butikker herhjemme). Det er sjovt at se med hvad i finder…
    Historisk har England og Portugal altid handlet sammen, og derfor finder man Portugisisk Brut på hylderne i England, mens det ville være næsten lige så sjældent som at træffe en sort svane i Københavns søer.
    Men Barriada-regionen i Portugal producerer faktisk en hel del mousserende vine. Det største hus er Murganheria, som har imponerende 2.5 millioner flasker i kælderen.
    Jeg kan desuden anbefale at I smager mere fra Pato-familien. Luis Pato er en slags Godfather-figur i Portugals vinverdenen, og han har om nogen fået Bairrada på atlaset. Han (og nu hans datter) har gået egne veje og opnået flotte resultater med næsten umulige hjemmelige druer. Han var et interessant og munteret indslag på den årlige portugisiske vinsmagning på D’anglerterre forrige år. Hilsner Anders

  2. Hej Anders,
    Mange tak for din kommentar, og dine informationer om portugisisk vino 🙂
    Jeg kunne fornemme der var noget stort bag Pato navnet da jeg søgte efter det. (og ikke bare en And, som det betyder)
    Helt sikker noget jeg gerne vil smage mere af, ved du hvor farmand og evt. datter forhandles i DK?

    Det er sjovt at se hvad de køber herovre, i supermarkederne amerikansk bulk er stort, Australien er stort (som i DK)
    Men på den restaurant hvor jeg arbejder (som primært er den øverste klasse der besøger) er Loire dalen Sancerre og Pouilly fume noget der bliver efterspurgt meget af – et områder som ikke får meget opmærksomhed på det danske marked? Der er Sauvignon Blanc næsten lig med NZ.

    På gensyn

  3. Altid dejligt med gode bobler, specielt når de er fra andre steder end dem man lige drikker til hverdag!
    …hmmm….egentlig er det vel flere timer siden jeg har fået pagne…

  4. Nej, hvor dejligt.
    Har faktisk drukket mousserende fra Portugal uden videre succes må jeg indrømme. Tror det jeg havde fået fat i var rødvin med kulsyre. Det var slet ikke rart.
    Fedt, at det er anderledes på restauranten. Nogen producenter du kan anbefale?
    Det er min fornemmelse, at mine gæster- uden anbefaling- går mere i retningen af Grüner Veltliner. Men Sancerre og Chablis er også vine gæsterne vælger af sig selv.

  5. Hej Rasmus,
    Nej mig bekendt er der endnu ingen importør som har taget Luis eller Filipa Pato i stald i DK.

    Det lyder meget spændende med vine fra Loire dalen. Jeg håber restauranten vil sponsorere en flaske til et afsnit til WF TV fra denne alsidige region, hvor mainstream og internationale smag endnu synes at være fremmedord. Hilsner Anders

  6. @Toby, har du drukket noget god pagne på det seneste?

    @Charlotte & Anders den Sancerre vi har på glas for tiden er fra Domaine Henri Bourgeois – det er ok men ikke noget jeg er oppe og kører over. Men min ikke der kan laves et WF afsnit med den på et tidspunkt 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.