WFV #155 – Vertikal smagning af Port Rocha Vintage

Julen nærmer sig hvilket betyder portvin i mange danske hjem, vi har dog snydt lidt og smag portvin tidligere på året (ja vi drikker det året rundt) 🙂

Derfor har vi nu et afsnit med 3 flasker Rocha portvin klar til jer, det er således en vertikal smagning.

Vi løber midtvejs ind i et lille prop problem, men se med og se hvordan det udvikler sig.

Dagens spørgsmål:

Drikker du mere portvin i december end normalt? Og hvilken portvin regner du med at drikke juleaften?

Anbefaling Vine vi smager i dette afsnit Point Pris
Godt køb Rocha Vintage 1997 90 99,95
Godt køb Rocha Vintage 1999 88 99,95
Godt køb Rocha Vintage 2003 90 99,95

Hvis du vil vide mere om portvin, produktions metoden, området og stilarter, så se disse afsnit: (NB, det er også muligt at se en noget yngre udgave af os 😉 )

WFV #4 – Feist Colheita, Portvin 1 af 2

WFV #5 – Vintage port, Portvin 2 af 2

WFV #66 – Calem Vintage 1989, Portvin

WFV #75 – Advent Special – Croft Vintage 2003 & Kopke LBV 2005

12 tanker om "WFV #155 – Vertikal smagning af Port Rocha Vintage"

  1. Sjovt afsnit. Voldsomt nok, at folk gik og døde i 2003 😉

    Citat 2010? Jamen dog, det er da vist et par dage siden I har optaget den video, men det gør den jo ikke mindre interessant.

    Har selv benyttet mig af flere af Philipsons virkelig gode portvinstilbud, men da jeg faktisk ikke er den store portvinsdrikker, så er de fleste endt som gave (bl.a. i min fars julekalender, hvor han får en Burmeister fra 88 (mener jeg), som han åbner d. 24. Lige tidsnok til, at den kan drikkes til risalamanden senere. Sammen med ost, så er det faktisk de eneste tidspunkter jeg drikker portvin. Kan godt lide et enkelt glas, men heller ikke mere. Det bliver for stort og for sødt.

  2. Charlotte: Det lyder ellers som en god julekalender! 🙂

    Jeg drikker selv portvin et par gange om året, (hvis lejligheden byder sig) til jul plejer vi at finde en god flaske vintage frem. Jeg har aldrig smagt Rocha, men de lyder som noget jeg bør prøve, sidste år stod den på Nieport mener det var årgang 2003 – den var ret ung og stor i smagen.

  3. Rasmus, tak for linket. Synes det er et helt vildt hyggeligt afsnit med julepynt og chokolade. Mere af den slags. Også fedt at blive introduceret til både Croft og Tayler.

    Mads, det tror jeg skam også det er. Nogen gaver bedre end andre. I dag har han ringet og sagt tak for tandbørste. He he. Der er en flaske vin mere i kalenderen. Hvis jeg ikke husker helt galt er det en Gigondas, som er købt af en ung vinforhandler, som engang holdt en vinsmagning for mig og mine venner. Tak Rasmus. Din vin er nu i min fars julekalender.

  4. Jo, det kunne jeg skam godt, men mindes, at jeg købte 6 flasker og lige omkring det tidspunkt gik det hurtigt i forhold til vinen- både i forhold til at prøve mange nye ting samt at jeg rykkede mere og mere i retningen af hvidvinen. Så derfor findes der nogle ret sjove (og gode) flasker i min vinreo, som måske burde være drukket for et stykke tid siden, men mangler til gengæld aldrig vin, når jeg holder fest 🙂

  5. Det synes jeg også selv. Holder altid nytårsaften, og min veninde, som var med sidste år fortalte mig for nylig, at jeg havde holdt en improviseret tale i løbet af aftenen (jeg holder også fødselsdag, da jeg fylder år d. 1. januar), hvor jeg havde givet carte blanche til åbning af en hvilken som helst flaske i skabet- bare så længe jeg blev inviteret med til at drikke den. Den tale kommer jeg så nok ikke til at holde igen. He he

  6. helt igennem super afsnit….. Men jeg må altså sige at 1997 ikke er så fantastisk et år som Hr Liechti påstår….. (her skal det lige nævnes at Tobias og Jeg forsøger at smage så meget port som vi kan) 2003 er jeg helt enig med jer i er et fantastisk år… men ellers siger man 94 og 95 som fremragende… måske 94 som det absolutte max….. men det kunne tyde meget på likvide problemer i Portugal eftersom priserne på vintage er dalet så voldsomt….. feks har netto 1995 vintage til 99….rema har 2003 vintage til 99… og selv kvickly har 2003 og 1995 vintage til 99……. man køber sig jo ihjel….

  7. Hej Bo (aka Mr. Port 😉 )
    Mange tak for kommentaren!

    Du har selvfølgelig ganske ret i at både 03′ og 94′ er bedre år end 97′ – men det ændrer jo ikke ved at 97′ er et super år, som jeg personligt er blevet meget glad for 😉
    WineSpectator har f.x. lavet en generel rating af årgang 1997, på hele 96 point.
    Decanter har ligeledes givet den 4 ud af 5 stjerner.

    Og så er der den bonus ved 97′, at vinene herfra ofte kan være lidt billigere end 94′ og 03′. Selvom portvins markedet, som du selv bemærker, er i noget af en omvæltning i øjeblikket, med mange kraftigt nedsatte priser.

    Endnu engang tak for kommetaren – håber vi får flere i fremtiden! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.