11 tanker om "WFV #175 – Aalto PS 2003"

  1. Rigtig godt gedigent afsnit om Ribera del Duero!
    Super info du kommer med Rasmus – og nogle passende duft- og smags kommentarer og noter fra jer begge.

    …Men fyyyyhhh – ikke noget med at lade sig påvirke af brand’et 😉

  2. Rigtig fint afsnit med god energi og information:-)
    mhs. vinen så vil jeg ikke sige at det er en dårlig årgang men den er markant svagere end 04 fx. som virkelig først er ved så småt at vågne op nu her men stadig har gode7-10 år tilbage at udvikle sig på! de to vine( 03 og 05) blev smagt op mod hinanden i november sidste år for at sammenligne de to årgange og 03 var meget mere tilgængelig nu her kontra 04 der stadig var meget lukket og utrolig tæt! Den kom dog lidt bedre med efter nogle timers luft men hvis man skal have det bedste udbytte af vinene så bør man købe 03 til at drikke nu og fremad indtil 04 vågner op fra sin dvale:-)
    rent økonomisk er brandet nok desværre ved at løbe lidt af med prisen men dejlig vin det er det bestemt og som sagt fedt afsnit!
    mvh Mikael

  3. Hej Mikeal,

    Mange tak for den gode information omkring årgangene! Det var min første PS, men jeg vil give dig ret i at priserne er ved at løbe lidt løbsk når man kigger på de seneste årgange.. Desværre.

  4. desværre ja for det er lækker vin! Men lad os nu se om priserne måske alligevel vil stabiliserer sig lidt i den nærmeste fremtid således at vi som vinforbrugere ikke behøver betale astronomiske beløb for gode sager:-)
    hvad syntes du egentlig om forskellen mellem den “klassiske” AAlto og PS?

  5. Att.: Mikael

    Jeg er ikke Rasmus 😉 men smagte også fornyligt PS, og har flere gange smagt Aalto (norm.), bl.a. på FrankcA i Odense hvor de har den på kortet.
    Jeg er ganske vild med norm. Aalto, som virkelig er et stort voluminøst glas til prisen. Man kunne være pedantisk og ønske mere elegance, fad-kontrol og mere kompleksitet, men man kan ikke komme uden om den vildt forførende frugt og luksuriøse fylde. Mht. forholdet mellem dem, så synes jeg måske ikke helt at prisforskellen kan retfærdiggøres, når man ser på kvalitetsforskellen. Jeg synes PS’eren får en lidt mere kompleks karakter, med meget mørk krydderi og lidt kødlig note, selvfølge ud over den enorme frugt og ristet vanilje, + at den er lidt mere velstruktureret. Men der er alligevel ikke så langt fra den “norm.” Aalto til PS’eren, som til at kunne retførdiggøre prisforskellen – efter min mening 😉

  6. Hej Tobias:-) du er bestemt også velkommen i diskussionen og din konklusion var lige præcis hvad jeg fiskede efter:-) jeg syntes at den almindelige aalto faktisk er det bedste køb af de to- dog med forbehold for at fx aalto ps 04 om måske 5-7 år er udvikle sig helt vildt men der vil stadig bare være lang og det vil kræve tolvmodighed og alt det der:-) så i i forhold til den klasse den almindelige aalto udviser tidligt i sit liv og specielt efter en omgang luft så vil jeg holde mig til den og hvis jeg leder efter mere kompleksitet vil jeg købe noget anden til prisen af ps!
    Mvh Mikael

  7. Hej Mikeal,
    Det er faktisk rigtig længe siden jeg har smagt den “alm.” AAlto.. Men skal lige have kigget mine gamle smageskeamer igennem, for husker at jeg var ret glad for den.

  8. det forstår jeg godt for det er en lækker vin:-) jeg er klar på en gensmagning af de to op mod hinanden hvis det er:-)

  9. Fint afsnit! Hvis man har lyst til at smage noget moderne spansk til en pris lidt under Aalto, kan jeg måske lokke en anbefaling ud af jer?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.