11 tanker om "WFV #244 – Cuvee Philipson Rioja"

  1. Tak for kommentaren Sjønne!

    Ja, vi er måske ved at indse, at vi står lidt alene med den beskrivelse af Grenache-noterne 😉

    Jeg finder personligt også ofte enebær, ribs, hvid peber og en overfladisk urtethed, i Grenache-vine…

    Men hvad synes du (og alle jer andre), at Grenache dufter og smager af? 🙂

    • For os herovre i staterne er Grenache duft og smag afhengig af jord, vejr, landbrug og ikke mindst klon. Efter en lang diskussion med Manfred Krankl plantede vi i 2004 Grenache klon fra John Alban i Edna Valley. Lang hengetid i vores kolde klima (vi er endnu ikke begyndt at tenke pa hvornar vi skal hoste…) give druerne en smag af jordbaer og blabaer. Nar jeg laver punch-downs under geringen kan jeg ikke lade vere med at kaste nogle druer i munden, hvis der er Granche i geringstanken. Som at spise friske skovjordbaer!

      • Manfred Krankl er for sej!
        Jeg kan godt fælge de grenede noter, men finder dem klart mest i Rhone. Grenache viser sig fra en langt bedre og mere frugtig side i Spanien og i høj grad New World.

    • Grenache, efter min mening, bidrager ofte med frugt og også en smule sødme. Duften kan vi godt blive enige om indeholder ribs, bær, og urte noter.
      Men det er svært at være generel – der er med garanti stor forskel på grenache dyrket i spanien ifht. grenache fra rhone osv.

      Men grenede/grønne smagsnuancer er ikke noget jeg har bidt mærke i ved vinkompositioner med grenache 😉

  2. Interessant, jeg har tidligere været ret glad for Cuvée Philipson fra Rhone, hvor jeg synes man får rigtig meget value for money..
    Jeg har endnu ikke smagt denne nye version fra Spanien – men i virker gladere for hans Rhone vine?

    • Hej Christian

      Ja, umiddelbart synes jeg at hans Cuvee Philipson 2007 som er lavet i forbindelse med Guigal, er de bedst af deres Cuvee Philipson’er.

      Mindes egentlig også at jeg har haft smagt en tidligere årgang af den spanske her, og der var jeg lidt mere op og ringe over den.

      • Tak for dit hurtige svar.
        Det er ret sjovt, at du starter med at være ret glad for den efter første smagning. Men så taler Tobias vinen lidt ned, og du erklære dig enig?

  3. Hej Peter,

    Mange tak for kommentaren – fedt at høre fra dig, håber I begge har det godt derovre, og at I har haft en god høst 😉

  4. Hey Mr. Work…

    Ham der Manfred skal du tage med et gran salt… Har hørt han skulle lave noget ringe vino 😉 hø hø.. Men godt at høre fra dig og se at du stadig kigger med på vores ydmyge blog 🙂

    Ser frem til dit næste besøg, gerne med endnu flere kloner/genotyper, så vi kan nørde endnu mere..

    Ellers kunne det jo være jeg kommer derhen og høster det Grenache – der var vist noget med en lovet stilling 😉 igen hø hø

    Og igen, ja Grenache kan være genial, f.eks. Clarendon Hills.. Deres rene grenache er en klasse for sig. !
    Dog synes jeg bare tit at Rohnedalens vine lavet på overvejende Grenache har en meget udtalt urtet smag.. det er måske klogere at kalde den det.. Og i min og drengenes optik er det ikke noget der falder i helt god jord, men igen.. personlig stil.. 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.