10 tanker om "WFV #245 – Sherry, Dios Baco Oloroso"
FANTASTISK med noget Sherry! I min optik er det virkelig et overset produkt.
Har i nogle favorit producenter i vil anbefale, normalt drikker jeg ikke så meget Oloroso men derimod Fino, som er fantastisk til mange retter (som i også kommer ind på i afsnittet)
Forresten virkelig sprøde billeder i tager, hvad bruger i af kamera? Jeres videoer varierer dog meget i kvalitet..
Fino er også fantastisk, og det må vi bestemt huske snart at have med i et afsnit. Evt. både en “norm. fino” og en Amontillado.
Mht. producent – i den seneste tid har jeg drukket meget Valdivia, som typisk er rigtig godt. Har desværre hørt et rygte om at de skulle have forretningsproblemer…
Mht. kamera – vi bruger flere forskellige, men det må Rasmus hellere svare på 😉
Forresten – til alle som ikke lige fik fat i vores mumlen omkring Amontillado stilen, kommer her en kort gennemgang:
En Amontillado sherry begynder livet som en fino sherry, med et beskyttende flor-lag. Sherryen skifter karakter fra fino til amontillado, hvis/når flor laget 1)ikke udvikler sig korrekt, 2)bliver slået ned af yderligere tilsætningen af alkohol eller 3)dør som konsekvens af, at der ikke er mere næring det kan leve af. Efter flor-laget forsvinder, vil sherryen oxydere langsomt, og antage en karakter der ligger mellem oloroso og fino.
Men når vi nu er i gang – det kan godt være de er store og halv-kommercielle, men de kan sørme også lave stor sherry – Lustau! Bl.a. kan deres almacenista aftapninger være sjove bekendtskaber 😉
Hej Christian,
tak for dine input og sporgsmal.
Vi bruger som Tobias er inde pa et par forskellige kameras, derfor den varierende kvalitet.
Det nyeste er et Sony Nex5, som billedet ogsa er taget med, afsnittet er dog optaget med et andet.
Yes det synes jeg du skal gøre, det var også der vi købte den, som vi vist nok nævner i afsnittet 🙂
Men prøv også et par af de andre huse vi nævner i denne tråd, de er geniale 😉
FANTASTISK med noget Sherry! I min optik er det virkelig et overset produkt.
Har i nogle favorit producenter i vil anbefale, normalt drikker jeg ikke så meget Oloroso men derimod Fino, som er fantastisk til mange retter (som i også kommer ind på i afsnittet)
Forresten virkelig sprøde billeder i tager, hvad bruger i af kamera? Jeres videoer varierer dog meget i kvalitet..
Hej Christian,
Mange tak for kommentaren!
Fino er også fantastisk, og det må vi bestemt huske snart at have med i et afsnit. Evt. både en “norm. fino” og en Amontillado.
Mht. producent – i den seneste tid har jeg drukket meget Valdivia, som typisk er rigtig godt. Har desværre hørt et rygte om at de skulle have forretningsproblemer…
Mht. kamera – vi bruger flere forskellige, men det må Rasmus hellere svare på 😉
Forresten – til alle som ikke lige fik fat i vores mumlen omkring Amontillado stilen, kommer her en kort gennemgang:
En Amontillado sherry begynder livet som en fino sherry, med et beskyttende flor-lag. Sherryen skifter karakter fra fino til amontillado, hvis/når flor laget 1)ikke udvikler sig korrekt, 2)bliver slået ned af yderligere tilsætningen af alkohol eller 3)dør som konsekvens af, at der ikke er mere næring det kan leve af. Efter flor-laget forsvinder, vil sherryen oxydere langsomt, og antage en karakter der ligger mellem oloroso og fino.
Allooohhaaaa
nydelige ord Toby, men glem ikke favorit huset Tradition, der forhandles af Juhls.. Genial producent, der for øvrigt kommer med en årgangssherry 🙂
rettelse : Tradicion 😉
Det er rigtigt, Tradicion er et super hus!
Men når vi nu er i gang – det kan godt være de er store og halv-kommercielle, men de kan sørme også lave stor sherry – Lustau! Bl.a. kan deres almacenista aftapninger være sjove bekendtskaber 😉
Tak for de gode fif !
Jeg glæder mig meget til flere Sherry afsnit, gerne med massere af nørdet information.
Hej Christian,
tak for dine input og sporgsmal.
Vi bruger som Tobias er inde pa et par forskellige kameras, derfor den varierende kvalitet.
Det nyeste er et Sony Nex5, som billedet ogsa er taget med, afsnittet er dog optaget med et andet.
Virkelig et fedt, omend nørdet, videoindlæg. Jeg har bestilt denne på theis webshop. Glæder mig til at smage den 🙂
Hey Arsleff…
Yes det synes jeg du skal gøre, det var også der vi købte den, som vi vist nok nævner i afsnittet 🙂
Men prøv også et par af de andre huse vi nævner i denne tråd, de er geniale 😉