3 tanker om "WFV #356 – Duval Leroy og champagne på Petit Meslier"

  1. Hejsa svende.

    Tak for nok et spændende indblik i champagnens forunderlige verden. Det er – heldigvis – meget synligt, at dette er et område, I bare ikke kan få nok af. Dyr men dejlig sport…

    Apropos penge: Jeg har bemærket, at I gentagne gange i den senere tid, også i f.m. Alsace-afsnittene, ofte giver de “billige” vine højere karakterer end de dyrere.
    Kan I uddybe det lidt? Alt andet lige burde en højere pris, i hvert fald fra den samme producent, betyde endnu højere kvalitet?!

    Når det e sagt, så er jeg rent principielt begejstret for, at I pointsgiver således. Har bemærket, at en del af jeres skrivende kolleger i vinpressen, ingen nævnt og ngen glemt, næsten pr. definition topper op med et point eller to, når prisen stiger.

    Så hvad siger I???

    • Hej Lars

      Det er jo rigtigt – en dyrere vin burde betyde en bedre vin, da fine historier om sjældne druesorter, alternative dyrkningsmetoder og stærke brands er fløjtende ligegyldige, hvis de ikke betyder at vinen er bedre end den ellers ville have været.

      Grunden til at mange vine er dyrere end duft og smag kan retfærdiggøre er selvfølgelig, at ovennævnte ting IKKE er ligegyldige for mange.

      Og jo, jeg har set mange en ellers dygtig kollega blive bløde i knæene overfor “store” dyre vine, som i bare ærefrygt automatisk giver godt over de 90 point.
      Jeg skal ikke sige mig fri for aldrig at være blevet påvirket af en stemning eller et imponerende setup, MEN vi er opmærksomme på denne potentielle x-faktor og vi prøver at gøre os selv immune overfor den 🙂

      Afslutningsvist skal det siges, at mange dyre vine også er gemmevine, hvorfor en billigere vin sagtens kan slå en dyr vin på point i vinens tidlige stadie, hvorefter den dyre, med mere potentiale, vil overhale senere. Dette var flere gange situationen i Alsace.

  2. Ups!
    Ja, vi ved det jo godt når vi tænker os om – Femme er selvfølgelig ikke 100 % Blanc d Blancs, men er blot meget chardonnay domineret.
    Vi takker for overbærenheden! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.