3 tanker om "WFV #385 – Poet’s Leap Riesling 2012"

  1. Hi guys,

    Skønt med lidt riesling igen…, det virker som 100 år siden, I kørte det store Alsace-tema…
    Og godt at høre, at der findes god oversøisk riesling derude, synes godt nok ellers man skal lede længe efter snapsene.
    Og så lige et lille hip til Morten, der taler ilde om om de tyske rieslinger med restsødme. Bare dette: skam for den, der taler ilde herom…!

  2. Halløjtaler !!!
    Jeg kunne godt tænke mig at høre jer om hvad i har lært angående alkoholprocenternes specifikke nummerering i USA vs. Europa. For hvad jeg altid har lært/fået af vide er at i USA er det lovpligtigt at de skal specificeres helt ned i decimalerne. Så hvis vi har en tung vin fra Europa på en alkoholvolume på 15,2 % (så skrives den på etiketten som værende 15,0 % / 15%) men havde vinen kommet fra USA med sammen alkoholvolume så ville den være påskrevet på flasken som værende 15,2% og ikke 15%. Hvad er jeres opfattelse af dette, er det en skrøne eller er det faktisk sandheden, for er faktisk selv meget i tvivl.

    • Hej Rasmus

      Jeg kan godt forstå du er i tvivl for man høre lidt forskelligt, har fået samme af vide som dig.

      Reglen afhænger af hvor meget alkohol der er i vinen, hvilket i sig selv ikke gør det lettere.

      – For en alkoholprocent på 14 eller mindre
      Her kan producenten vælge blot at skrive “Table Wine” eller “Light Wine” på etiketten, og behøver således slet ikke at være angivet nogen procent på flasken. Vælger man alligevel at skrive en procent på må den afvige med 1,5 procent-point. Dog naturligvis ikke over 14%. Det vil sige står der 13% på flasken må alkohol indholdet være mellem 11,5% og 14%. Altså et rimelig stort spænd.

      – For en alkoholprocent på OVER 14.
      Her hedder det sig at man skal angive alkohol præcist (altså i tal). Der er dog tilladt at have en fejlmargin på 1 % point.

      Jeg håber at ovenstående er svar nok.
      Mark

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.