4 tanker om "WFV #503 – Hauck & Meine Freiheit spätburgunder"

  1. Fint afsnit drenge. Jeg har selv været en tur rundt i de tyske spätburgundere for nylig, og fandt ligesom jer, at man får meget kvalitet for pengene. Én af mine favoritter var Weingut Rudolf Fürst fra Franken, som jeg synes laver eminent spätburgunder, men også Weingut Knipser fra Pfalz er bestemt en anbefaling værd i min bog.

    • Tak! I bund og grund synes jeg vi drikker for lidt af det. Men har en opfattelse af at det er lidt smallere udvalg hos de danske vinhandlere på netop dette punkt. Men jeg kan tage fejl…… Alt andet lige, så vil vi prøve de to du nævner hvis vi kommer i nærheden af det 🙂

    • Hørt hørt!

      Jeg fik en flaske spätburgunder fra Fürst på restaurant Hugo i Berlin for et års tid siden – de havde en meget dygtig sommelier, som matchede vinen perfekt med den efterårsret vi fik med bl.a. stegt kylling og svampe. Meget flot vin.

      Dog: mit problem med tysk spätburgunder er, at jeg, de gange jeg har prøvet at købe flasker i prislejet 100-150 kr., hvor der ikke har været penge til fadlagring, har fået vine, som har virket meget “umiddelbare”, friske og simple. Der har ikke været meget pinot-kompleksitet at dykke ned i. Det har været ren saft, men noget blodfattigt. Hvis jeg har været heldig, har der været lidt lækkert urtet kompleksitet.

      Derfor må jeg også indrømme, at jeg oftere vælger en flaske fra New Zealand, hvis det ikke skal være fra Bourgogne. Jeg synes oftere at være heldig med dem. De besidder ofte, udover en flot intens frugt, en fin kompleksitet efter blot et par års lagring, som går i retning af både det urtede, jordede, svampede, peber osv.

      Men det er jo selvfølgelig nok bare mig, som ikke har prøvet nok tysk spätburgunder 🙂

      Vh
      Tobias

      • Jeg er til dels enig med dig, men jeg oplever det nærmere som et problem med pinot generelt, at man ikke når langt mellem 100-150kr. Eller også har jeg bare ikke prøvet nok new zealandsk i det prisleje.

        Fürsts entry level spätburgunder tradition til 180kr. er lagret 80 % brugte barrique og resten på dobbeltfade. Her synes jeg man får meget pinot for pengene. Men jeg er vild med deres lidt dyrere Bürgstadter spätburgunder til 260kr. Den slå efter min mening bourgogner i 400-450 kronersklassen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.