Pointskalaen på wine factory

Nu har vi fået lavet en lille oplysning vedrørende vores pointskala. Det er denne skala vi bruger når vi bedømmer vin på vores video og i vores indlæg. Under skemaet er det knyttet lidt ord til de forskellige kategorier.

Point Fortolkning
95-100 Fantastisk vin. En vin af absolut topkvalitet, som vil give dig en ekstraordinær oplevelse.
90-94 Fremragende vin, her er tale om en vin i meget høj kvalitet som du bestemt bør smage.
80-89 Tale om en god vin, som ligger over middel til en rigtig god vin med høj kvalitet.
70-79 En vin af middelkvalitet. Her bør du sammenholde med prisen når du står i butikken.
60-69 Under middel. Kan drikkes, men ikke anbefales
50-59 En vin der ikke er værd at drikke.

Vores skala er meget standard inden for vinverdenen, og er inspireret af bl.a. Robert Parker. En vin opnår automatisk 50 point, der er altså således kun tale om en 50-trins skala.

Vi vil selvfølgelig prøve at bruge skalaen, men typisk vil de vine vi smager på ligge mellem 70 og 94 point. Dertil skal det siges at det formentlig kun kan tælles på en hånd eller to de antal gange vi har givet en vin 95+ point, i gennem alt hvad vi har smagt.

Det er også vigtigt at huske på at vi absolut ikke kigger på pris når vi bedømmer vores vine. Men hvis man vil bruge skalaen når man skal ud og handle ind skal man huske på at pointene i toppen er marginalt sværere at opnå, så der er forholdet mellem pris og kvalitet noget lavere end lidt længere nede.

Når man derimod læser pointene så er prisen en ganske fornuftig faktor at have med ind over. En bedømmelse på 83 point kan muligvis lyde lav. Men det er det bestemt ikke. Har vinen kostet f.eks. 70 kroner, så mener vi altså at her er der rigtig meget god vin for pengene og det er bestemt et køb værd. Men havde den derimod kostet 170 kroner, ja så ville vi måske have forventet lidt mere. En vin der rammer omkring de 90 point findes sjældent til under 200 kroner, men det er altså også en stor vin vi har med at gøre når vi er oppe i det lag, og der må man altså forvente at skulle betale for den ekstra kvalitet. Vin er trods alt et luksus produkt.

Man er selvfølgelig altid velkommen til at skrive en kommentar eller sende os en mail, både hvis man er uenig med vores bedømmelse, men i høj grad også hvis det er uklart om det er et fornuftigt køb.

Sidst men ikke mindst skal man huske at point er en smagssag, og din personlige mening kan være anderledes. Vi er også uenige en gang i mellem på winefactory, men vi prøver at have en homogen bedømmelse på siden.

Klar til bedømmelse!

Klar til bedømmelse!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.