Siciliansk Kursændring

Vi kender alle de acceptable, prisbillige, hverdagsvine fra det sydlige Italien, herunder særligt fra Sicilien og Puglia, på druerne Nero d’Avola, Malvasia, Primitivo, Negro Amaro m.fl., som går så ganske glimrende til de fleste pasta-retter og mange ”dansk-italienske” retter, som danskerne nyder i så høj grad.

MEN, nu rumler det i dybet, i det glemte/undervurderede italienske vin-skattekammer. Særligt Sicilien byder i disse år på mange fantastiske oplevelser til meget, MEGET rimelige penge. Dette faktum blev vi igen mindet om, til årets Gambero Rosso messe i jan. 2010, hvor en af de ikke så besøgte stande fangede vores opmærksomhed, med deres vilde labels og anderledes, interessante vine. Repræsentanten fra den unge producent, Azienda Agricole Gulfi, var meget informativ og opsat på at få præsenteret de forskellige Sicilianske vine for det, de i virkeligheden er!

Gulfi repræsenterer en ny generation af producenter på Sicilien, der i løbet af de sidste 10-20 år har ændret kurs mod vine af bedre kvalitet, og vine der i højere grad afspejler det terroir, som Sicilien trods alt er indehaver af. Præcis dette terroir, er Gulfi meget på sinde i deres produktion, ligesom de insisterer på en næsten udelukkende økologisk produktion – disse faktorer kom til udtryk i deres vine, der gav os et interessant indblik i de varierede kvaliteter og stile, Sicilien nu er i stand til at levere.

( for nærmeste forhandler af Gulfi: winewise)

En tanke om "Siciliansk Kursændring"

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.