WFV #24 – Padra Pedro Reserva 2004, Portugal

I dette afsnit prøver vi en portugisisk rødvin. Det er selvfølgelig et meget kendt land i vinverdenen når man snakker om portvin, som vi sidste år fik lavet et par afsnit om, som du kan se her. Men modsat kender vi ikke Portugal som et rødvinsland. Det er på en måde lidt synd, for man kan faktisk godt få god rødvin fra portugal, i dette afsnit skuffer rødvinen f.eks. ikke.

Køb billetter til vores vinsmagning her

Vi tester i dette afsnit følgende vine.
Padra Pedro Reserva 2004, Portugal. Point:   88          Pris: ca. 119,-

Læs hvad vores point repræsenterer og se hvordan vores pointskala er opbygget

Dagens værter: Rasmus Greis & Tobias Liechti

Ikke set alle afsnit? Se flere afsnit herunder eller få dig en profil hos VinoMemo

WFV #7 - Champagne WFV #7 - Champagne

9 tanker om "WFV #24 – Padra Pedro Reserva 2004, Portugal"

  1. Spændene. Jeg har faktisk ikke selv smagt så meget vin fra Portugal. Jeg er selv mest til fransk vin, hvor det især er Bordeaux der får mig op at ringe. Men det kunne da være man skulle prøve en fra Portugal næste gang, problemet er bare som i siger, at der ikke er mange af dem i butikkerne at vælge mellem.

  2. Har desværre kun dårlige oplevelser med rødvin fra Portugal, så det er ikke noget der står øverst på ønskelisten, men kunne da godt tænke mig at smage vin fra deres største producenter. Jeg ved der findes en kult producent fra Portugal, men kan ikke huske hvad den hedder?

  3. Kan heller ikke huske hvad den kult hedder. Det kan Rasmus nok 😉 Men det bør du bestemt smage. I mine øjne ikke der de aller mest spændene vine bliver lavet, men det vi har smagt holder et rigtig fornuftigt niveau. Helt klart stort potentiale der.

  4. Barca Velha… Dejligt! Bare umuligt at få fat i.. Hvis i finder det KØB! Men de røde portugisiske jeg har smagt på det seneste har virkelig overrasket positivt – bl.a. denne og så en vi smagte til en smagning i Korsør.

  5. Dere har mye å ta igjen. Det finnes mye god vin i Portugal, problemet er muligens at de mange små produsentene fremdeles lager vin etter litt gamle prinsipper ,derfor blir også vinen litt gammelmodig og rustikk,men fremdeles godt drikkbar.Selvsagt gjelder ikke dette for Barca Velha og de mange koprativene.

  6. Hej Per

    Tak for din kommentar. Som vi selv siger i videoen er vi meget overrasket over kvaliteten af det portugisiske bordvin, og personligt har jeg oplevet mange af disse den seneste tid.. Dog har jeg tidligt på min rejse rund i Portugal (douro) været skuffet over deres bordvine… Men der er god kvalitet – og nu du selv nævner Barca Velha, så synes jeg det er konge vin..

  7. Jeg synes portugiserne efterhånden laver rigtig mange fantastiske vine efter, især douro-vinene – men de store er også ved at være højt oppe i pris. Heldigvis er der er en række gode danske importører, hvis priser nærmest er lavere end de portugisiske – så det er slet ikke umuligt at udvidde horisenterne med portugisiske vine:
    Jysk vin i Randers har Vale Meao (de marker der tidligere leverede Barca Velhaens druer). Portugisisk vinkælder i Odense har danmarks suverænt bedste udbud: Crasto, Prats&symington, Carm, Nieport, Sogrape (som nu ejer Barca Velha) m.m.m. Så er der Atomwine i Kolding der har en samling af de ypperste topvine fra Douro: Poeira, Vale d. Maria, Van Zellers, Wine& Soul og Passadouro. Endelig har vinslottet i Greve også et par tophuse og Portugaleksperterne i Vinport i Espergærde har nogle få der også er værd at smage. Og nævnes kanogså Philipson der har overtaget Vallado. …… så der er masser at tage fat på – og det alene i den yperste top – Efter min ringe mening
    Bedste hilsner

  8. Hej Hans!

    Mange tak for din meget informerende kommentar, vi sætter pris på den! Jeg har personligt længe haft en stor portugisisk smagning i tankerne, så fedt du deler nogle vinnavne! Helt sikkert nogle af dem jeg lige skal have smagt på. 

    Med hensyn til Vallado så ved jeg et par af medlemmerne af Wine Factory for nyligt har smagt dem igennem, jeg havde desværre ikke chancen for at deltage. Du kan læse mere om det her.

    http://winefactory.dk/2011/10/portugisisk-vin-ikke-portvin/

    Endnu engang tak! På gensyn

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.