Oxidation

Oxidation i vin

Her på WF ønsker vi gerne at beskæftige os med alle dele af vinverdenen, herunder i høj grad også produktionen af vin – hvilket vi (og forhåbentlig også I) blev en hel del klogere på, under vores tur til Californien – i et forsøg herpå, præsenterer vi hermed WF’s første “videnskabelige” artikel/rapport om et emne vedr. vinproduktion, nemlig: Oxidation/Oxidering.

Denne rapport omhandler emnet oxidation i vin, og ikke mindst hvorledes man i forskellig udstrækning søger at forhindre denne oxidation.
Oxidation anses som bekendt som en fejl i vin, i det det kan give et ubehageligt præg af eddike i duft og smag, og derfor er oxidation et problem som vinproducenter har kæmpet med i flere tusinde år, og stadig i dag kæmper hårdt for at forhindre. Grunden hertil er bl.a. at oxidation er en konstant fare under stort set hele produktionen. Den mest almindelig måde at forhindre oxidation på, er (og har i århundreder været) ved anvendelse af svovl (svovldioxid), der også har andre gavnlige egenskaber for vinproduktionen. Dog er der også andre forbehold der skal tages for at undgå oxidation – som der selvfølgelig bl.a. kan læses mere om i rapporten (se link herunder:)

Rapport om oxidation

Bilag til rapport om oxidation
Denne rapport beskæftiger sig med oxidation og forhindring af denne videnskabeligt, med specielt henblik på kemi og biologi, og er skrevet af Jonas Liechti.

 

5 tanker om "Oxidation"

  1. Fedt, at I også deler sådan noget. Chancen for, at jeg kommer til at læse den er dog meget meget lille. Jeg er helt blank på kemi og så snart jeg ser formler får jeg en form for panikangst.

  2. Hehe, jeg kommer formentlig heller ikke til at læse det hele. Jeg kan godt tåle formler. Men kemi – det havde vi ikke på handelsskolen 😉

  3. Jeg skimmede lige konklusionen, men den gav mig åndenød, så vidste bare, at jeg måtte give fortabt.

  4. Det var da ærgeligt. Hvis man ikke er så meget for kemi, vil jeg foreslå at man blot istedet læser gennemgangen af selve vinproduktionen. Det vil måske være lidt mere interessant, (og lettere at sluge 😉 )

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.