WFV #165 – Terre Del Barolo og Barbaresco 07

Vi har modtaget en Barolo og en Barbaresco fra samme hus, af navnet Terre Del Barolo. Vinene kan til tider findes på tilbud, tidligere er de set til mellem 60 og 90 kroner og der vil det være gode køb begge to. Vinene er venligst tilsendt af Philipson Wine.

anbefaling vine vi smager i dette afsnit point pris
Neutral Terre Del Barolo, barbaresco 07 85 110
Neutral Terre Del Barolo, Barolo 07 86 150

6 tanker om "WFV #165 – Terre Del Barolo og Barbaresco 07"

  1. I snakker tit omkring alkoholen “stikker ud”. Hvad mener i om det, er det noget i anser som en fejl eller kan det ikke bare være vinen der er for ung og derfor vise noget potentiale?

    Se fx dette afsnit af Wine Library Tv, hvor den første vin også har ”heat” på vej ned, men han siger det er fordi den er ung.
    http://tv.winelibrary.com/2007/03/15/taste-along-with-gary-vaynerchuk-episode-201/

    Jeg glæder mig til at se anden del af denne spændende duel Barolo vs Barbaresco! Måske med nogle lidt større vine?

  2. Afsnit #165 – stor respekt for jeres engagement og interesse for vin – men jeg tror vinproducenter, -distributører og -importører vil ha´ mere respekt for jeres anmeldelser OG sende mere vin til anmeldelse hvis i lader være med at pille næse under indslaget, sørger for at have ´trådt af´ inden optagelse så seerne ikke skal høre om det under klippet og ej heller anmelde ´margrethe´-skålens kvaliteter som ´vinkaraffel´. Det er seerne ikke interesserede i……

    • Så vidt jeg fortolker mesterens anmeldelse er det en kritik af, at anmelderne ikke sidder stille foran skærmen under hele optagelsen og af, at en alternativ karafels kvaliteter vurderes – set i lyset af sidens umiddelbare behov for at modtage vin fra producenter/importører. Jeg må desværre erklære mig uenig i kritikken.

      Så vidt jeg har forstået winefactorys mål, er det lige netop at fremstille privilegiet at smage og bedømme vin som tilgængeligt for alle – herunder også tilgængeligt i det ønskede scenarie hvori vinen tiltænkes indtaget. At vinen i det pågældende afsnit bedømmes i en hjemlig og hverdagsagtig atmosfære er derved lige præcis et udtryk for udførelsen af dette mål.

      Margrethe-skålens bedømmelse var faktisk noget, jeg personligt fandt meget interessant ved afsnittet, da jeg her fik præsenteret en alternativ karafel, der vil kunne anvendes af alle. Det er spændende, da konklusionen drages på baggrund af et informeret kendskab til fysikken bag vinens iltning – det er altså ikke bare et useriøst indslag.

      Hvilke seere, der ikke er interesserede i sådant afsnit er svært for mig at bedømme, men jeg henviser disse seere til den mere seriøse hjemmeside http://www.vin-er-kedeligt-og-skal-kun-indtages-i-normale-karafler.dk

  3. Super Afsnit 🙂
    Godt at se at i holder den afslappede og muntre stil, og ikke lefler for vinproducenter 😛
    Husk at den uhøjtidelige tone ikke er tegn på uprofessionalitet, men åbner derimod vin og vinsmagning op til langt flere mennesker som kan blive afskrækket at det irrationelle snopperi som der tilsyneladende stadig er omkring vinsmagning.
    Håber at i fortsætter med denne stil i mange flere afsnit i fremtiden

  4. Ohøj Allesammen
    Martin -> Når vi taler om at alkoholen stikker ud, så mener vi vel i bund og grund at man kan smage den. At den varmer i svælget. Det er efter vores opfattelse en fejl. Interessant pointe at det kan være tale om at vinen er for ung. Jeg deler dog ikke den opfattelse. Jeg vil nærmere finde en voldsom syre/tanin som et tegn på at den er for ung. Det kan man måske godt forveksle med alkohol da begge dele kan give en varm fornemmelse. Men jeg vil prøve at tænke over det næste gang jeg smager.
    Mit svar kunne være bedre, så kan godt ske jeg vender tilbage hvis jeg finder på et mere præcist svar. Men mange tak for dit input! Og ja, der kommer noget lidt større med næste gang 😉

    Mester > Hvis du ser indslaget igen så vil du muligvis opdage at jeg siger noget lignende med “arh fuck, nu ringer uret – jeg må lige træde af”. Der refererer jeg til at jeg har et brød i ovnen. Det er relativt sjælendt at vi kan finde tid til at optage. Vi er allesammen optaget af studier m.m., som du vil kunne se hvis vi går ind under “om”. Dette er ikke vores fuldtidsbeskæftigelse. I næste afsnit der udkommer nævner vi f.eks. at det er uge 42 vi optager. Så når vi endelig optager, så bliver nød til at optage en ordenlig omgang – og så sker det at det ikke lige bliver timet med at brødet er færdigt. Men som Jonas påpeger så søger vi jo mod en lidt mere uhøjtidelig stil.
    Det er da ærgeligt at du ikke synes om vores info omkring måder at ilte vin på. Personligt synes jeg faktisk at iltning af vin er relevant nok.

    Jonas > Tak. Ja, vi søger jo den lidt mere uhøjtidelige stil som jeg før nævnte. Der er desværre mange der stadig tror at vin skal være noget snobberi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.