WFV #169 – Cline Pinot Noir 2009


Vi har fået tilsendt en flaske Cline fra Østjysk vinforsyning. Da vi havde svært ved at samle tropperne er det Mark der optager alene. Vinen kan købes gennem vinoble.

anbefaling vine vi smager i dette afsnit point pris
Godt Køb Cline Pinot Noir 2009, Sonoma Coast 90 175

7 tanker om "WFV #169 – Cline Pinot Noir 2009"

  1. Sjovt at høre din mening om Cline. Synes også, den er god kvalitet for pengene. 2009 er iøvrigt en strålende Pinot-årgang i Californien. Deler i øvrigt også din begejstring for St. Rita Hills som Pinot-region. Helt sikkert et område, jeg skal udforske mere.

    Min indre Californien-nørd kan ikke lade være med at indskyde en lille rettelse: Los Carneros er et selvstændigt AVA i North Coast-regionen og ligger syd for både Sonoma og Napa Valley ved mundingen af San Pablo Bay. Los Carneros er i øvrigt også en af de fremadstormende Pinot Noir-regioner i Californien.

    Du tænker måske i stedet på Sonoma Coast AVA’en, som er en del af Sonoma County, og som strækker sig over 100 km nord/syd langs med kysten fra Mendocino i nord til San Pablo Bay i syd (dog uden at indkludere Los Carneros). Fornylig fik den nordlige og allermest kystnære del af denne rodebutik af en AVA selvstændig status under navnet Fort Ross Sea View AVA.

    Tak igen for en god blog – og ikke mindst for jeres interesse for californisk vin 🙂
    Alt godt, Nanna

  2. Tak for kommentar Nanna, og ikke mindst for at rette op på denne misforståelse.
    Da jeg sad og tjekkede det op på hjemmesiden var jeg også selv lidt forvirret omkring dette med Carneros/Sonoma. Troede nemlig også at Carneros var en AVA, men da de hele tid skrev sonoma coast troede jeg at jeg huskede forkert. Bum. Bottom line, godt du kan rette det!
    Hilsen
    Mark

  3. Det var hyggeligt at komme indenfor i dine stuer Mark, til denne rolige og nærmest meditative gennemgang af Cline Pinot 😉

    Cline har jeg altid været personligt været meget glad for, bl.a grundet deres meget kontrollerede og elegante stil, og jeg synes da også det er imponerende at de kan lave 90points-vine til, her, blot 87,50,-! (Californien er jo ellers normalt bestemt ikke det billigste sted i Verden)

    Vi må prøve at se om vi kan få smagt nogle flere Cline-vine!

  4. Vinen i beskriver ovenstående er 09. Vinen i linker til er 08. Jeg kan desuden kun finde 08 på vinoble.dk og den er prissat til normalpris og ikke tilbudspris som i beskriver. Synes tilbudspris er meget attraktiv men normalpris er meget neutral. Desuden tak for en fed hjemmeside og anmeldelser.

    • Hej Caspar
      Mange tak 🙂 Og helt enig 87,50 ville være en rigtig skarp pris.
      Ja, jeg er obs på det. Når vi for tilsendt vin for vi en lille skriv med hvor det kan købes og til hvilken pris. Importøren har så først efterfølgende fundet ud af at forhandler ikke var klar til / vil at køre cline 09 på tilbud. Mit gæt er at de stadig har 08 liggende som de vil sælge først.
      Så jeg omtaler derfor i afsnittet tilbudsprisen da jeg ikke vidste det var droppet, og som jeg så efterfølgende finder ud af at de ikke har. Har derfor også skrevet 175,- i vores boks ovenover med linket.
      Jeg beklager fejlen mange gange.
      Hilsen
      Mark

  5. Har købt og smagt 09 på tilbud. Den fåes i Vinoble i KBH.
    I min optik er alkoholden (14,5) ikke rigtig intergreret i vinen. Simpel vin som nok lige har fået en tand for meget sol. Mangler elegance! Prøv LYETH PINOT NOIR 2009 Sonoma istedet, den er mere interessant og kompleks.

    • Hej Rune
      Tak for kommentaren. Det er altid rart at høre andres mening om vinen. Mht. alkoholen kan elementer som temperaturen vinen er serveret ved spille ind – især når vi snakker pinot noir.
      Mener ikke at have prøvet Lyeth – den må have et forsøg 🙂
      /Mark

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.