8 tanker om "WFV #240 – Sydfransk GSM"

  1. Svende, hvad ER det med jer og grenache?
    Kan SLET ikke genkende beskrivelsen af grene, kvas og andre ubehageligheder.
    Bliver nødt til igen at henlede opmærksomheden på de store syd-rhoner, der som ekendt for de fleste vedkommende overvejende er gjort på grenache.
    I synes måske også, at Beaucastel og andre smager grenet…?
    Nå, hver sin smag, og jeg skal så sandelig være den sidste til at klage over underholdningsværdien….-)
    Dagens sidste kommentar: kommer I med den spændende afslutning på The lable Project? Det er mig bekendt afsluttet.
    Keep it up!

    /Lars

    • Personligt har jeg det sådan at grenache KAN være godt. Clarendon Hills vi smagte for nyligt er et godt eksempel herpå. Der kommer også en fornuftig CdP smagning op i næste uge hvor det heller ikke er det grenede der slår igennm.

      Men jeg vil holde på, at grenache også kan give de grenede noter vi snakker om. Det synes jeg ikke er så morsomt. Nogen forbinder det måske med noget andet eller kan ligefrem godt lide det. Men det er sådan jeg oplever det.

      Der kommer lidt mere på Label Project – vi løb jo desværre ikke med sejren. Selvom vi ramte plet 😉

  2. Afsnittet her er optaget i slutningen af August. En gang i mellem er det meget morsomt at se hvad andre skriver om vinene, jeg kan ikke lade være med at citere Rene Langdahls ord omkring GSM’en:
    “Den er skamrost i dagspressen, men jeg står af på den. Næsen er dæmpet, let krydret og dufter en smule af bær, men bær uden saft og kraft. Smagen komplet kantløs, vandagtig og tæt på ligegyldig, og der er ingen aroma i eftersmagen. Så kan det være lige meget, at den kun koster 39,95. Ak! “

  3. GSM fra Vidal-Fleury er der åbenbart meget delte meninger om…
    Meen når I nu skal skælde den mere ud ved også citere en anden anmelder som er enig i jeres synspunkt, så kan jeg ikke lade være med at nævne et par af de mere positive anmeldelser den har fået 🙂
    Politiken: 5 stjerner og Ugens Vin
    “… et godt køb, for i dette prisleje er der langt mellem vine med andet end saftagtig bærfrugt og let sødme. Her får man også en ungdommelig, lidt rustik modstand formentlig takket være den robuste, tanninrige mouvedre. Det klæder vinen og giver lyst til mere end et enkelt glas, og det gør den også mere madanvendelig…”
    Berlingske: 5 stjerner
    “Relativ dyb og tæt næse med hint af røde bær, skifer og kål. Velsmagende vin med god koncentration. Vidal Fleury har fået sig en ansigtsløftning.”
    Vinbladet oktober/november 2012:
    “Aromatisk duft, krydret med moden mørk frugt. God fylde, sødmefuld tone, velouragtig tannin med modne, sødmefulde bær. Meget vin til prisen.”

    Og så er der endda flere men det kan man jo selv se på forhandlerens hjemmeside.

    • Yes, korrekt. Det er da fint at få det med, men tænkte at det lå lidt i ordene: “Den er skamrost i dagspressen” at det ikke var en vin alle er enige om. Og det er jo bare godt – vinsmag er jo heldigvis individuelt.

  4. GSM er en vin om hvilken der er meget blandede meninger. Èn ting i dog kunne nævne er, at unge vine, som GSM’en der har en masse grønne tanniner og skarpe noter, vil vinde ved dekantering. Jeg har selv købt vinen, og havde samme oplevelse som jer umiddelbart efter åbning. Men det er en ung rhone vin, og den vil åbne sig op ved at blive hældt på en karaffel med stor iltningsoverflade. Generelt emnet dekantering er et emne jeg synes i godt kunne have lidt mere fokus på, for der er altså en verden til forskel på dekantering eller ej.

    Derudover vil jeg inderligt anbefale jer at få styr på udtalen, ventoux udtales altså ikke “ventox” men mere i retning af “von(g)tu”.

    • Hej Søgaard – mange tak for din kommentar!

      Mht. dekantering har du fuldstændig ret – det kan betyde alt for en given vinoplevelse, om man har ladet vinen ilte først. Dog kan dekantering ikke gøre en vin af lav kvalitet til en top-vin – i dette tilfælde brød vi os (bestemt) ikke om vinen, og jeg tror ikke det faldt os ind, at den ville blive afgørende meget bedre ved dekantering, men det er da fedt hvis du har haft en positiv oplevelse med vinen efter dekantering.

      Hertil skal det måske også siges, at vi ofte (forsætligt) ikke dekanterer de billigere vine vi smager, da vi ved, at langt(!) de fleste forbrugere vil opleve disse vine lige ud af flasken en onsdag aften – hvorimod det er mere forventeligt, at man tager sig tid og gør en forberedende indsats når vi taler dyrere vine.

      Mht. VenTOX udtalen (05.30) – jeg skal være den første til at medgive, at Marks humor ikke altid er “let tilgængelig”, men i dette tilfælde tror jeg dog nok jeg kan tillade mig at sige, at det var ment i spøg (man hører da også Rasmus udtale AOC’en korrekt lige før Marks “for sjov” udtale)

      Endnu engang tak for kommentaren – vi håber du gider skrive flere i fremtiden og at du vil følge med i de nye afsnit her på WF 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.