WFV #331 – Alsace Gewurztraminer

Anbefaling vine vi smager point pris
 Godt køb Mure Gewurztraminer 2011  90 120
 Neutral Obernia Gewurztraminer 2010  85 100
 Godt køb Bott Geyl Gewurztraminer Les Elementes 2011  91 180

Alsace Gew

2 tanker om "WFV #331 – Alsace Gewurztraminer"

  1. Hej Fabrikken!
    Det er virkelig fedt, at I tager ét emne(drue, type af vin, område etc.), i dette tilfælde området Alsace, og går i dybden. Det giver en god sammenhæng og, i hvert fald for mig, en bedre forståelse og viden indenfor det pågældende emne! Så igen roser for jeres arbejde herfra!

    Bare et enkelt spørgsmål. Hvad temperatur smager i alle disse hvidvine fra Alsace ved? Kan se duggen på flaskerne. Smider I flaskerne i køleskabet og tager dem ud 20-30 minutter inden I smager på dem eller hvordan? Ved godt det er svært med generelle regler i vinens verden, men hvad ville I selv gøre, hvis I skulle servere dem til en god middag?

    • Hej Thomas

      Mange tak for din kommentar og dit spørgsmål! 😀

      Dit gæt er meget tæt på realiteten – vi tager typisk Alsace vinene ud 15-30 min før smagning, og den tid er der så nogen af dem som bruger på karaffel. Dvs. vi drikker Alsace vinene ved 8-12 grader – den samme temperatur vi serverer vinene til i mad-sammenhæng. Det hænder at vi smager nogle vine på WF ved en lidt højere temperatur, i forsøget på at afsløre fejl ved vinene.

      Vi er meget bevidste om temperaturen på vinene, da det betyder en hel del for oplevelsen af vinene – både mht. afkølede hvidvine som måske skal have lov til at stå og varme et par grader op, og mht rødvine som måske skal 15-30 min i køleskabet (hvis de ikke kommer direkte fra et vinkøleskab). Vi har endda prøvet at måtte droppe en optagelse, for senere at gensmage vinene ved en mere korrekt temperatur, fordi det simpelthen var for svært at bedømme vinene ordentlig ved en helt forkert temperatur (i dette tilfælde, en serie rødvine som var blevet for varme, ved simpelthen bare at stå i stuen på en varm sommerdag)

      Håber ovenstående besvarede dit spørgsmål – tøv aldrig med at spørge/kommentere her på siden! 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.