8 tanker om "WFV #347 – Alsace Pinot Noir, Mure og Trimbach"

  1. Disse ord får vinen i ekstrabladet i 2010 årgangen. Smag er jo individuel eller har i bare savnet rødvinen? 🙂

    “Mure Rielsing Clos Saint Landelin 2010. 4 stjerner.

    Let mineralitet i næsen og en rimelig fyldig og frugtig vin men hvor syren savnes og den fremstår derfor lidt flad. Til prisen må man forvente mere og derfor fire små stjerner. 87

    Alkoholprocent: 13

    Set hos Skjold Burne på tilbud til 200 kr..”

    • Det er deres Riesling du skriver om der.

      Men tak for kommentaren 🙂
      Vi havde savnet rødvin, men de laver nu altså ganske glimrende Pinot Noir.

  2. Smagte Trimbach Pinot for 4 måneder siden og var fælt fælt skuffet og jeg var markant længere nede på points end i er/var, jeg syntes den var direkte ringe!

    Mikael

    • Jeg vil bestemt ikke afvise at vi var i vores ellers så sjældne gavmilde hjørne den dag. Det skal dog pointeres at muré ér godt.

  3. Glimrende smagning endnu engang, tak for alle videoerne. I gør det godt!

    Jeg har brug for jeres hjælp.

    Jeg har var i går så heldig at finde en Rene Muré Clos Saint Landelin Pinot Noir 2006 i kælderen. Kan den tåle at ligge flere år endnu?

    På forhånd tak!

    • Hej
      Mange tak!

      Det lyder da til at være et dejligt fund du har gjort dig.
      Svaret er nok ikke så konkret. Hvis 2006 er som den 2011 vi smagte, så er svaret ‘JA’. Men det er nok en vin som er blevet fintunet over årene, og nyere årgange kan måske have bedre potentiale. Men husk at der laves vin efter Bourgogne som forbillede; ikke just vine der er kendt for kort levetid.

      Jeg hælder derfor til et ja. Men omvendt vil jeg også sige at den nok ikke skal ligge fem år endnu.

      • 2006 var ikke noget fantastisk år i Alsace, og mange af vinene er tidligt modnet. Derfor ville jeg bestemt overveje at åbne flasken snart, i hvert fald indenfor 1-2 år.

        Fortæl gerne om hvordan den var, når du får smagt den! 🙂

        • Hej igen.

          Jeg skal nok vende tilbage med et svar på hvordan den gør sig 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.