3 tanker om "WFV #449 – Alternativer til Borugogne – Pinot Noir"

  1. Mere pinot, hvor herligt. I forkæler os virkelig i de her uger, drenge…-)
    Lige et par spørgsmål/kommentarer:
    Hvilken temperatur drikker I dem ved? Umiddelbart “ligner” det på optagelsen stuetemperatur, hvilket vel er en fejl?! Max 16 grader for pinot, hvis I spørger mig.
    Glas: I har tidligere kørt et par afsnit omkring glas og deres betydning for vinen. Er det ikke Riedels cabernet-glas, I sidder med her? Tidligere har I demonstreret bourgogne kopper i flere afskygninger, så hvorfor ikke bruge dem her også, hvor der er seriøs pinot på bordet?
    Uden specifikt at have smagt Dog Point er jeg sikker på, at jeg er enige med jer. NZ pinot ER bare godt, i princippet i alle prisklasser. Smider man 3-400 efter det, så er der næsten garanti for en stor oplevelse. Hvilket ikke helt er det samme man kan sige om Bourgogne ved dét prisleje…..

    • Lars, det var noget af en omgang.

      – Temperatur
      Du har jo som udgangspunkt helt ret. Tror ikke den dør af at være 17 grader, men under stuetemperatur er jeg fuldstændig enig i.
      Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror at vi faktisk kølede nogle af vinene ned efter smagningen, da de lige netop var for varme. Hvilken temperatur de var i afsnittet erindre jeg ikke – dog formentlig for varme – da vores kølefacaliteter ikke er imponerende (der er jo en god mængde hvide vine også i skabet).

      – Glas
      Igen, meget enig. Begrundelsen for valg af glas: Bourgogne glassene står ikke hos Morten, men hos mig. Dog mener jeg at Mortens glas har en fornuftig udformning til lige netop bourgogne, men måske ikke optimal.

      – NZ
      Jeg vil rigtig gerne smage mere god NZ. Drak for nyligt en Felton Road PN, en lidt dyrere sag til 445,- men i forhold til bourgogne ikke meget mønt, og der var virkelig smæk for skillingerne.

      Bedst,
      Mark

  2. Hej Mark,

    Tak for dit svar. Sjovt du nævner Felton Road. Er også en af mine reference-NZ´ere: vi drak en 10´er i efteråret til pinot-smagning, og jeg husker den som en af aftenens absolut bedste. Var i sæt med en af jeres andre favoritter, Daniel Rion 2010 NSg 1er cru, og det var sgu et sæt, der sparkede r.. Så bliver man glad!
    Atter en gang tak for jeres fornede fokus på pinot noir, også blandt de “tysktalende”. En fornøjelse.

    Hilsen Lars

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.