Smagninger på Gambero Rosso 1. del

Som de fleste nok har bemærket så var vi tilstede ved årets Gambero Rosso Road Show. Den begivenhed gav os lejlighed til at lave en del materiale. Denne blog viser 3 små klip hvor undertegnet smager et (meget) lille udvalg af vinene der inde. Optagelserne er optaget på messe, som det kan ses. Derfor er lyden ikke i top kvalitet.

WFV #14 – Sassicaia 2006

Tenuta San Guido er, på trods af mange tror det modsatte, en forholdsvis lille vingår, med en årlig produktion på ca. 450.000 flasker. Deres flagskib er dog kendt blandt vininteresseret i hele verden, nemlig Sassicaia. En vin der er produceret druer der stammer fra Frankrig (Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc). I Danmark bliver den forhandlet af Phillipson Wine, prisen ligger mellem 999,- og 2500,- alt efter årgang, hvilket måske lige er en tand for højt. Men Sassicaia er et brand i sig selv.

WFV #15 – Noá Sicilia IGT 2006

Cusumano San Carlo hedder gården bag denne vin, og ligger på den Syditalienske mafia ø Sicilien. Den årlige produktion er på omkring 3 mio flasker, og er derved en af de store producenter. Noá som jeg smager i denne video er produceret på den Sicilianske “nationaldrue” nero d’Avola, Merlot og Cabernet Sauvignon. Denne vin bliver ligeledes forhandlet af Phillipson Wine – prisen er ca. 200,- (ved 12 flasker)

WFV #16 – Gaja Camarcanda-Bolgheri DOC 2006

Angelo Gaja eller bare Gaja er en af kongerne når man snakker Piemonte vine såvel som italienske vine. Han indledte sit arbejde i 1961 og har fra dag et af sæt luksusvin højest – dårlige vine ville ødelægge hans image. Vinen jeg smager i dette klip er ikke hans verdenskende Barbaresco men derimod en vin fra Bolgheri området i Toscana, hvor han efterfølgende er begyndt at producere vin. Camarcanda forhandles her hjemme af Østjysk Vinforsyning (Vinoble) og står til ca. 875,-

Se med igen når 2. halvdel udkommer i den kommende uge! Indtil da kan du fx se Tobias interview med en repræsentant fra Cantine Ferrari.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.