WFV #172 – Louis Jadot Chassagne Montrachet 2006


Tobias og Morten giver en lektion i hvid bourgogne. Man kan med fordel læse Mortens tidligere indlæg om bourgogne hvor det bliver skåret lidt ud i pap. Vinen er i øvrigt pt. på tilbud til 299,-

anbefaling vine vi smager i dette afsnit point pris
Godt Køb Louis Jadot Chassagne Montrachet 2006 92 365

11 tanker om "WFV #172 – Louis Jadot Chassagne Montrachet 2006"

  1. Dejligt med noget go’ hvidvin.

    Vi drak selv en Joseph Drouhin Côte de Baune Chardonnay 2e vin 2010 – HJ Hansen 165,- til en forret med pighvar, kalvehale, jordskokke og trøffelolie – det spillede sgu max sammen!

    Må weekenden bringe rigeligt med vin:)

  2. Elsker bare jeres hvidvinsuge, og at I slår et slag for min favoritdrik (sammen med mousserende).
    Har også drukket en del Louis Jadot, men ikke i den kaliber som denne her, så min forhold til Jadot er en smule lunken må jeg indrømme, så fedt at se, hvad Jadot også har at byde på.
    Hvid Bourgogne er sgu en gudedrik og Morten har ret i, at Tobias har ret, når han siger, at det er en crowd pleaser. Det er spot on. Det er hele afsnittet faktisk.
    Det gjorde slet ikke noget, at I kløjs lidt i mark, kommune osv. for det viser bare, at det er kompliceret og i sidste ende blev det faktisk meget tydeligt.

    • Tusind tak for kommentaren! – vi sætter så stor pris på dem! 😉
      Ved ikke om du også har oplevet det, men der er en del vinfolk der godt kan lide at være lidt efter Louis Jadot, da det jo er en stor virksomhed, som ikke passer så godt ind i den trend der har været i lang tid, med små familie bønder. Men som jeg ser det, er det ligesom at være efter andre store virksomheder/koncerner/grupper – ex. LMVH, Philips, Nike, OPEL osv. – jo, de laver en masse ligegyldige og kedelige produkter, men de laver altså også top-top-top produkter, jf. deres brede produktportefølje. Selvom Jadot af flere er mest anerkendt som producent af hvid-bourgogne, er et af mine kjæreste Jadot-minder en fl. Clos Vougeot 03′, som trods årganges varme var relativt klassisk og enormt forførende.

  3. Virkelig et top afsnit drenge! I gør det godt! Godt at have Toby tilbage 🙂
    Derudover lyder vinen rigtig lækker! Fik selv noget hvid Bourgogne i juledagene, dog ikke af denne kvalitet – det var noget £15 kommunevin. Der var få smør noter, ikke så mange som jeg havde ønsket..
    Puha, jeg savner god hvid Bourgogne lige nu! Drikker selv et middelmodigt glas Croft Pink.. (skulle lige prøve den igen.)

  4. Kan kun give jer ret; Louis Jadot Chassagne Montrachet 2006 smager vanvittigt godt og den er alle pengene værd! Men jeg er generelt også glad for Louis Jadots vine – både rød- og hvidvine.

    Forøvrigt en fed blog I har 🙂

  5. Super lækker vin 😉 drak den selv her til nytår 😉 og har stadig 5 flasker liggende, plus en flaske af storebror (montrachet) i vinskabet 🙂

  6. Super afsnit, venner. og ja, den smager fantastik. Mht den gode Louis Jadot, så har jeg Savigny-Les-Beaune, premier cru 2008 og Gevrey-Chambertin [Clos saint-jacques] 2001.. med en smule held deler jeg ud til næste smagning .-.. hvis I vil smage..
    Forresten, glæder mig til næste smagning.. det bliver spændende med merlot blindt

  7. Det lyder dejligt med noget Bourgogne! Vi har for næsten lige optaget med Savigny-Les-Beaune 2009, stadig ungt, men viser lovende tegn!
    Merlot bliver sjovt !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.