WFV #228 – Bordeaux La Tonnelle, Liversan & Haut-Mazieres

Anbefaling vine vi smager point pris
Godt Køb Chateau Haut-Mazieres 2009 86 50
Godt Køb Chateau La Tonnelle 2010 88 70
Godt Køb Chateau Liversan 2010 88 80

Philipson Wine 25 år

5 tanker om "WFV #228 – Bordeaux La Tonnelle, Liversan & Haut-Mazieres"

  1. Tak for et fint indlæg, d’herrer.

    Det er påfaldende, hvor godt 2009’erne fra Bordeaux smager, selv når man er nede i en flad 50’er.
    Liversan har jeg for sjov købt seks flasker af, netop fordi jeg også ser udviklingspotentiale i dem.
    La Tonnelle har jeg også smagt nogle gange efterhånden, og forleden faldt jeg over 8 flasker 2001 til i alt 200 kroner, som jeg ikke kunne lade være med at købe. Jeg giver lyd, når jeg har smagt dem.

    Alt godt,
    Rasmus

    • Ja. I det hele taget synes jeg at man får rigtig meget vin for pengene her. Jeg synes det er lidt vildt at man kan få så gedin vin fra bordeaux til en hund og derunder. Der kommer noget mere bordeaux op i næste uge, så se med 🙂

      I øvrigt vildt køb du har lavet dig der med de 01’er. Jeg køber også selv en sjat af de billige bordeauxer her. Det skal nok blive sjove hverdagsvine/druk vine om en 4-5 års tid 🙂

  2. Må erklære mig ganske enig i ovensstående betragtninger – utroligt så meget Bx har oppet sig de sidste 10-15 år, på alle niveauer.
    Det er vel lige før den bedste anbefaling i dag til en hverdagsvin til en rund 50´er er en rød fætter fra AOC Bordeaux…..hvem skulle have troet det for bare få år tilbage?
    Fortsætter man stilen i Bx er der næppe tvivl om, at hr og fru Kakkelbord snart vil efterspørge denne og stede den sukkersøde frugt fra Chile og Australien til den evige hvile. Og så har vi slet ikke nævnt supermarkeds-Amaronerne, der vel for pokker snart må møde deres Waterloo.
    Nu er I drenge i Winefactory jo ikke så gamle, men det virker som om, at I synger med på den gamle sandhed om, at man starter i Bordeaux……og slutter i Bordeaux.

    mh Lars

    • Hej Lars

      Det er godt at høre, at vi efterhånden er mange, der har fået respekten for Bordeaux tilbage, og som du skriver, vil det være herligt, hvis folk vil bevæge sig tilbage mod de klassiske vinområder. Dog tror jeg, at der er lang vej. Jeg var hjemme hos de gamle i Skive, hvor jeg besøgte byens bedste vinhandel. Hans omsætning på de klassiske appellationer er, ikke overraskende, fem til 10 procent, mens resten er søde sager fra Argentina etc.

      Men prisen er helt sikkert et godt sted at begynde, hvis den gennemsnitlige konsument skal få øjnene op for fx Bordeaux. Lad os håbe…

  3. Super fede og relevante kommentarer Lars og Rasmus! 😉

    Er personligt blevet endnu mere passioneret Bordeaux-fanatiker efter at Bordeaux, i løbet af de sidste ca. 10 år, har vist sig, næsten paradoksalt, at være stedet for gode “hverdags-køb”. Den balance, kompleksitet og det fokus som Bordeaux vin til omkring 70-120kr. i dag bringer til bordet, er i sandhed fantastisk til prisen, og lammetæver langt de fleste cabernet s.-merlot-pv.-cabernet f. kombinationer fra den oversøiske verden 😉

    Som Rasmus pointerer, er der dog desværre nok lidt vej endnu, før forbrugernes Bordeaux-forståelse ændrer sig fra den som indtil nu har overlevet siden slutfirserne/starthalvfemserne…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.