5 tanker om "WFV #319 – Domaine Taupenot-Merme Gevrey-Chambertin 2009 Bel Air"

  1. Endnu mere Bourgogne……., drenge, I forkæler os, herligt!
    Bliver altså nødt til at gå en smule i rette med Mortens gennemgang af klassifikationssystemet, for der er – som Mark rigtigt siger – et trin mere mellem kommunevin og 1er Cru.
    Man må godt skrive marknavn, det såkaldte lieu dit, som undertekst til kommunenavnet. Mange avlere gør dette for at markere, at det er en vin, der er bedre end den almindelige kommunevin, uden at den pågældende mark af den grund har opnået 1er Cru status.
    Så kom det på plads….-)
    Mht glas, hvor Morten jo også er afficionado; I bruger det store Bordeaux-glas. Hvordan virker det i forhold til Riedels pinot noir glas?
    Tak for god underholdning, sluuuurp.

  2. Yes du har fuldstændig ret.. Jeg tjekkede faktisk umiddelbart efter afsnittet og fandt også ud af, at der er masser af marker der ikke når Premier Cru status.. Du var bare lidt hurtigere end mig til at rette det herinde 😉

    Glas.. Jeg har ikke drukket af Vinum XL seriens Pinot glas, jeg ved ikke om du mener Spiegelau´s bourgogneglas eller et andet fra Riedel, i så fald hvilket.. ?

  3. Hej Morten,

    Jeg drikker normalt pinot af Riedels basis Vinum-serie og kunne herefter ikke drømme om at bruge andre glastyper til pinot.
    Og så var jeg bare nysgerrig efter at vide, om I havde nogle holdninger til brugen af glas generelt.

    • Har du prøvet Zaltos Bourgogne glas? Jeg har prøvet dem et par gange og synes de er helt fantastiske til formålet.

  4. hello Lars

    Vi har mange gange snakket om det her glasafsnit, så nu må jeg hellere lige tage det op med gutterne igen 😉

    Men generelt benytter jeg mig af de glas du ser i afsnittene til al vin. Port, hvid, rød, rose og bobler… Stor overflade som vi har sagt mange gange, det er sagen…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.